Uncategorized

Alla vägar bär till – Jönköping…

…eller åtminstone till Småland?!

Det började redan i april, när jag skulle åka till Olofström nordvästra Blekinge på sökläger. Jag hade rätt klart för mig hur jag skulle ta mig dit men för skojs skull kollade jag Eniro. Sen kollade jag Hitta. Och slutligen michelinguide.com.

Alla tre var, mycket överraskande, rörande överens om att jag skulle åka … via Jönköping?! Förklara logiken i det den som kan. Tittar man på kartan känns det alldeles ”bortitok”, som mamma skulle ha sagt. Jag gick dock inte på det utan valde den rödprickiga vägen på kartan istället, som kändes avsevärt mer logisk.

Det hade troligen tagit ungefär lika lång tid att åka via Jönköping eftersom det är bättre (läs: snabbare) väg men eftersom jag visste vad som komma skulle så avstod jag. Dessutom kändes det väldigt ologiskt…

Första helgen i maj åkte jag inte heller till Jönköping. Då åkte jag närmare bestämt ingenstans, åtminstone inte utanför kommungränsen.

Andra helgen i maj åkte jag och min kulturkompis till Jönköping för vidare resa mot Stockholm.

Kristi Himmelfärdshelgen åkte vi till Malmö, utan att passera Jönköping. Jag vågade inte ens kolla vad Eniro & Co tyckte. Men på hemvägen tog vi Nissastigen från Halmstad till Gislaved och hann se lite småländsk skog.

Sista helgen i maj åkte jag till Gislaved och tävlade både lördag och söndag.

Första helgen i juni bar det iväg till Arboga – via Jönköping. Det är inte den vägen Eniro & Co tipsar om, men deras förslag är så urbota tråkiga så jag väljer alltid effektiva E4 istället.

Andra helgen i juni åkte jag – till Jönköping och därifrån vidare ett par mil till Forserum för spårtävling.

Tredje helgen i juni åkte jag – till Jönköping och vidare till Åtvidaberg på fredagen och hem igen på lördagen. På söndagen åkte jag till Jönköping och vidare till Nässjö för spårtävling.

Det känns onekligen som om jag fått nog av rv 40 mot Jönköping för ett tag framöver. Småland kommer vi köra igenom och även stanna till i på semestern, men Jönköping ska vi nog försöka undvika.

Det märkliga med det här är att … jag har faktiskt aldrig varit i Jönköping!

Jag har alltså aldrig varit i själva stan, i centrum. Vid ett par tillfällen ha jag varit på Elmia, och jag har tävlat på Jönköpings BK, men i stan; nej. Inte ens IKEA har lockat. Då har jag åkt till Göteborg istället. Så man kanske skulle ta chansen på semestern och kolla in Jönköping? Eller nej, jag tror jag skippar det, åtminstone i år. 😉

För övrigt har jag nog aldrig kört så mycket bil som under de här sista månaderna. Förra året var det ju mycket bilåkande, men då körde husse för det mesta. Känner mig hyfsat mätt på långkörningar just nu så på semestern ska jag vara kartläsare, eller nå’t. 🙂

(Ber om ursäkt för ett rätt tråkigt och trist inlägg, men vad gör man när det bara är sport på TV? 😉 )

4 reaktioner till “Alla vägar bär till – Jönköping…”

  1. Inte alls tråkigt inlägg, utan alldeles underbart underhållande – som alltid. 🙂
    Förövrigt har faktiskt jag bara passerat Jönköping en handfull gånger, men varit på IKEA där tre av dem. Det du! 😉

  2. Jönköping är ju Sveriges Jerusalem och Mecka så det är väl inte så konstigt! 😉 ta en sväng förbi Taberg nästa gång och ät en räkmacka på Berget!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s