Genrep?

Jag håller alla tummar jag har för att det gamla talesättet ”Dåligt genrep – bra premiär” inte bara gäller kulturevenemang utan även är applicerbart på hundträning och -tävling. I så fall lär det gå attans bra i (säsongs)premiären som är tänkt att äga rum inom kort. 😉 Gårdagens genrep var nämligen ingen större succé…

Största orosmomentet var inkallning med ställande enligt högre klass – dvs på 50 meters avstånd. Ett moment där vi t o m åstadkommit 10 på tävling. Första gången la han sig, andra gången satte han sig, tredje gången … la han sig?! I fjärde försöket, på betydligt kortare avstånd och med mildare tonfall från matte funkade det och till sist funkade det även på 50 meter. Vet inte vad som hände i den lilla terrierhjärnan? Det momentet brukar vara klockrent, åtminstone i det avseendet att han stannar i rätt position, dvs stående, även om bromssträckan inte alltid är 10-mässigt. Nåja, vi får hoppas att det var ett tillfälligt hjärnsläpp. Framåtsändandet var heller ingen hit. Förvisso körde vi helt utan grupp eller andra markeringar men han brukar ändå hålla riktningen rätt bra. Jag vet inte om han var full för igår vinglade han iväg å det grövsta i sidled? Kryp och hopp var åtminstone alldeles lysande, typ.

Hade nu tänkt att han skulle få vila sig i form men jag får nog köra några inkallningar till för att friska upp det lilla minnet hos det lilla djuret. Tur att det snart är påsklov, med några extra lediga dagar…

I brist på aktuella bilder får det bli en bild på krypet (momentet alltså, inte djuret 😉 ) från förra våren när snön nästan försvunnit i trädgården.

 

7 reaktioner på ”Genrep?

  1. Jag tror stenhårt på ”dåligt genrep = bra premiär”. För ett antal (ganska många) år sedan hade jag anmält mig och Simba till lägre klass i Skutskär. Det var i alla fall 2 timmars körning från Sthlms södra förorter, samling kl. 7 = avfärd vid halvfemtiden. När det sista träningspasset innan gick uselt så undrade jag om det verkligen skulle vara lönt att köra iväg. Det var det, vi kom hem med uppflyttning i bagaget. Håller alla tummar för att det blir likadant för er. Den här säsongen sitter det!!

    • Hoppas du har rätt! Har ju också upplevt något liknande förut. Efter ett antal katastrofspår inför appellen grejade vi ju uppflyttningen med glans. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s