Dagens dilemma

Idag bestämde jag mig för att på lunchpromenaden ta rundan där ”mina” trattkantareller brukar växa. Jag hade inget större hopp eftersom all växtlighet är ett par veckor senare här på berget än i övriga världen. Men oj vad jag misstog mig…

Och då är detta bara ca 25% av det som fanns, och var i lovlig ålder!

Vem kan bara gå förbi, och riskera att bambi (eller gud förbjude – en annan svampplockare!) hinner dit innan jag gör det nästa gång?

Bestämde mig för att offra bajspåsen som skulle tjäna som regnskydd till fånen vid behov. (Beslutet var inte så svårt att ta eftersom solen sken just då.) Och jag skulle ju bara plocka det som stod inom synhåll från skogsvägen… Trodde jag… Dock hejdades min framfart av att en stor del av trattisarna växer i (!), eller på andra sidan, ett dike. Goretex-kängor har som bekant sina begränsningar; ungefär där vattnet är djupare än vad skaften är höga. Dessutom var påsen full…

Nåja, det finns massor kvar, och dagens i-landsproblem är alltså: gå tillbaks ikväll med stövlar (hatar stövlar!) och lite rymligare svampsamlingspåsar? Eller åka och träna hund?

Just nu lutar det starkt åt svamp–stövel–scenariot. Den lilla terriern har ju faktiskt tränat fyra dagar i rad nu, så en vilodag kanske inte är fel?

En reaktion på ”Dagens dilemma

  1. Mina ställen i skogen här var länsade när jag kom dit, så grattis till ha mindre svampbegåvad (eller -intresserade) i din närhet. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s