Uncategorized

Murphy’s on my side!

Hela året har jag med jämna mellanrum letat efter en konsert på The Ark’s avskedsturne som legat rätt i tid och geografi. Jag har misslyckats… Men, förra helgen, fick jag frågan från en kompis om jag skulle hänga med när de spelade på Liseberg den 25:e augusti? En konsert som tydligen lagts till i spelschemat sedan jag kollade senast.

Reaktionen var:

– JAAA!

– NEEEJ!

– FAN! Då är jag på väg hem från Norge… 😦

Men så tänkte jag en vända till och kom fram till:

– Kanske…

Om kollegan kunde tänka sig att köra hem bilen och Iza? Och om husse sedan kunde köra hem honom? I så fall skulle det funka, men jag kunde snabbt räkna ut några punkter på dagordningen som Murphy skulle kunna stöka till.

1. Avresan från Oslo skulle bli lika sen som vanligt, dvs vid 16-tiden.
2. Husses extremt flexibla arbetstider skulle visa sig från sin sämsta sida.
3. Det skulle ösregna och vara mycket olockande att gå på utomhuskonsert.

För en gångs skull verkade jag dock ha Murphy på min sida.

1. Vi kom iväg tidigare än vanligt. Mycket tidigare!
2. Husse hade jobbat klart tidigare än vanligt. Mycket tidigare!

Vädret var dock en osäkerhetsfaktor och det kom några regnskurar på vägen söderut, men va’ f…

Klockan 17.30 dumpades jag utanför Liseberg och kollegan, Iza och bilen fortsatte färden hemåt. Efter en stunds strögande på Liseberg dök även kompisen upp och med lite mat i magen draperade vi oss strategiskt framför scenen. Ganska långt ifrån, men med fri sikt.

Äntligen fick jag alltså se Ola Salo & Co live! För första och sista gången. Och det var precis så bra som jag väntat mig, eller kanske till och med bättre. 🙂

Även vädret höll sig i styr och bjöd bara på en femminuters skur precis innan konserten började.

Vad mer kan man begära? Ibland har man faktiskt tumme med den där Murphy eller så var han bara upptagen på annat håll?

Och just det; jag har sedan igår kväll fått pm från två spårtävlingar där vi har en ordinarie plats! Den ena är iofs hemmatävlingen så det var ingen större överraskning eftersom man har förtur, men vi får alltså (minst) ytterligare en chans.

Och som grädde på moset är det fredag och solen skiner! 🙂

5 reaktioner till “Murphy’s on my side!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s