Uncategorized

Vilken guldhelg!

Då var SM-helgen till ända, och vilken helg det blev! Det har sina fördelar att vara medlem i flera klubbar… 😉

Resan med husvagnen gick bra. När jag efter en mil kom på att jag kanske borde andas, och efter ytterligare några kilometer att man kanske kunde räta ut fingrarna från den krampaktiga taget om ratten, åtminstone en hand i taget, gick det ännu bättre. 😉 Helgens enda miss var när jag skulle vara smart (jo tack, ibland har man otur när man tänker) och köra en liten runda inne på säsongscampingen för att sedan kunna köra in på min plats. På den rundan var det något snille som byggt en spetsvinkel (spårhundfolk vet vad jag menar) med staket! På insidan! Det slutade med att en sheriff med säsongsplats hjälpte mig ur den kniviga situationen. Säsongscampingen på High Charall är f ö värd ett eget bloggkapitel, eller varför inte en dokusåpa i Kanal 5? Sydstatsflaggor, tidsenliga kläder, sheriffstjärnor, you name it… De gick så att säga ”all in”… Men nog om det. Det var väl f ö en del andra detaljer på campingen som var lite vilda västern också. Den stora fördelen var ju att tävlingsplatsen och allt annat fanns inom gångavstånd.

Jag bodde ju ihop med det härliga gänget från Kinds BK. På fredagen var det kamratfest med grillbuffé och sen avslutade vi på puben/discot. På lördagen hade regnandet upphört. Den dagen är det ju mest skogsarbete, dvs inte så publikvänligt, men skydds- och IPO-lydnaden fanns att se. Så förutom det var det mest mingel, och så kunde man ju shoppa. Och det gjorde man. Naturligtvis. På tok för mycket. Alla saker (mestadels kampleksaker och bollar i diverse modeller) är inte testade ännu, men helgens bästa investering var nog utan tvekan den här. En Starmark Funball (minsta modellen) från Dogaccess. Och det lustigaste av allt är att den som är mest begeistrad är … Iza?! Hon tuggar, och tuggar, och tuggar. Hon går omkring med den i munnen och ville helst ta med sig den ut på kvällskissen igår! Hon som normalt spottar ut allt (icke ätbart) om jag sträcker fram handen lämnar INTE ifrån sig den frivilligt. Dessutom verkar ryktet (och marknadsföringen) stämma. Den håller! Inte ens när Lennart ”Terminator” Karlsson försökt döda den en bra stund, flera gånger, syns det minst lilla märke i den. Väl värd sitt (rätt höga) pris alltså.

När lördagens tävlande var över var det vänner och bekanta i topp i både spår, rapport och skydd. Sanna och bästaste Bosse (i skyddshundsgruppen) missförstod varandra på lydnaden och nollade helt otippat hoppet. Alla var lika förvånade, inte minst Bosse… De låg på en fjärdeplats men det skulle krävas någon eller några rejäla missar av de som låg före i resultatlistan för att hämta igen det tappet och hamna på pallen. Eftersom detta var deras sista skyddstävling, och de deltagit på fyra SM, hade det varit dem mycket väl unt med en pallplats…

På lördagen var det samling i gängets största förtält och sen fortsatte vi för ännu en rolig kväll på puben. Sömn är väl inte det man fått mest av den här helgen även om jag hört till de som lagt mig tidigast (eller minst sent?) i gänget. 😉

Söndagen blev nervpirrande, men allt slutade väl:

 • Guld i rapport till Kinds BK genom Torbjörn Johnsson och Hinnared’s X-man!
 • Guld i spår till Elfsborgs BK (min andra ”reservklubb”) genom Bernt Carlsson och Mandylike’s Overdrive ”Tjabo” som tills för 1,5 år sedan var medlemmar i min hemmaklubb, Borås. Vilken fantastisk prestation de gjorde! Bernt har alltså passerat pensionsåldern med rätt god marginal. Han startade nu sitt först SM och går och tar hem guldet! Nog kom det en liten tår även i mitt öga när de stod på pallen… 🙂
 • Silver i rapport till f d klubbkompisen Ingrid Bahlenberg med Enduros Allt-I.

Och så en femteplats i skyddet till Sanna och Bosse då. De gjorde ett jättefint planskydd men eftersom det grova missarna av ekipagen i täten uteblev så… Även om alla hoppades på en pallplats så är ju ändå en femteplats en jättefin prestation. Faktiskt!!

Sen var det bara att packa ihop husvagnen och glida hemåt, lätt Redbull-dopad. Hemresan gick, om möjligt, ännu bättre än ditresan. Antingen berodde det på att fredagens regn bytts mot solsken, eller också börjar jag kunna det där med att dra husvagn? 😉

Nu är väskorna ompackade och i morgon åker jag och Iza till Norge på tjänsteresa. Sugen? Inte ett dugg faktiskt…

Här kommer en liten del av helgens bildskörd.

Sanna och Bosse under lördagens lydnad.

Bosse greppar tungapporten.

Silva Holmérs bc Q-bus i sökhundsgruppen gör ett suveränt fint ställande på inkallningen.

Kvalitén på lydnadsplanerna var … sådär, och mycket varierad.
För sökhundarna liknade det mest en längdhoppningsgrop…

Torbjörns X-man på inkallningen.

Ingrid och Allt-I gick, i egenskap av ledare, ut sist i rapporthundsgruppen
och gjorde ett riktigt fint lydnadsprogram.

Allt-I på inkallningen.

Bosse och Sanna kör sitt planskydd.

Bosse bevakar figurant. ”Men snälla, kan du inte röra på dig. Bara liiite…?”

Dags för prisutdelning, med platsanpassad eskort…

Lycklig Bernt överst på prispallen!

Prispallen i spårhundsgruppen.

Kindsgänget sprutar champagne över Torbjörn.

Prispallen i rapporthundsgruppen.

6 reaktioner till “Vilken guldhelg!”

 1. Ja, vilka bilder! Och vilka klubbkompisar; bara att surfa på deras framgångar, tycker jag. Kul att träffas, var det dessutom. Men för lite tid att prata. Vi får gör om det. helt enkelt.

 2. *hänvisar till sista kommentars meningen* DÅ VILL JAG VARA MED!!!!!! 😆
  Älskar minen på Bosse när han greppar tungapporten 🙂 helläcker! Och Bernts champagne dusch, Milda Matilda vilken uppvaktning! Gött!!

 3. Hej igen efter lång tid.

  Jag läste med igenkännande min om din husvagnsresa. Jag vet hur det var 1:a gången jag skulle ut och resa med hus bakom bilen. Snacka om våta handflator i början. Men det gick ju bra.

  och den där bollen… den ska nog bli min nästa införskaffning till min Qvirra som har sönder allt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s