Uncategorized

Skillnaden mellan kundservice och KUNDSERVICE!

Förra veckan ägnade jag mig, på Facebook, åt lite allmänt hissande och dissande av olika kundservicefunktioner.

Det började med en hiss av Telias chattsupport som faktiskt fungerar utmärkt. Alltid snabba svar, och åtminstone den gången fick jag även ett snabb hjälp med mitt problem. Tyvärr förutsätter ju den funktionen att det inte är bredbandet man ska felanmäla… Men äsch, det går säkert att utnyttja från iPhonen också, även jag inte är lika kvick på tangenterna där som här.

Nästa hiss var Gardenhome. Skickade en fråga till deras kundtjänst, och sex (6) minuter senare hade jag svar! Jag lade en order direkt, dagen efter packades och skickades den, och dagen därpå låg (det stora) paketet på ICA. Här var ju även Posten inblandade, men det bär emot lite att hissa dem… 😉

Ytterligare en hiss går till Foderbilen. I fredags kväll beställde jag hundmat. Och en stund senare kom jag på att jag glömt en grej. Hittade inget sätt att komplettera den befintliga ordern så jag lade ytterligare en och skickade ett mail till kundtjänst och bad dem, om möjligt, lägga samman dessa ordrar till en. I morse kom det svar. Att lägga samman dem var tydligen inte tekniskt möjligt, men man skulle se till att jag bara behövde betala en frakt även om det skulle komma två försändelser. Nu har vi ju inte sett att detta fungerar ännu, men än så länge ligger de på hissa-listan.

Och så veckans diss (som gäller retroaktivt även förra veckan)!
Den går till Bonniers Bokklubb! I denna har jag varit medlem sedan någon gång i höjd med jesu födelse. Och oftast sköter jag våra kontakter den analoga vägen, dvs via svarskort och post, och det skulle visa sig att Bonniers är väldigt analoga… Förra veckan fick jag idén att beställa en ljudbok till semestern, att lyssna på i bilen. Men eftersom jag var mån om att den verkligen skulle levereras innan semesterstarten skickade jag, förra tisdagen, alltså för nästan en vecka sedan, ett mail till deras kundservice med en kort och enkel fråga; ”hur lång leveranstid har ni om jag lägger en beställning idag?”

Idag kom svaret – efter nästan en vecka! ”Leveranstid 7-10 dagar.” Och där kunde jag ju ha nöjt mig. I synnerhet som jag hittade den tilltänkta ljudboken på Akademibokhandeln i torsdags, till ett lägre pris. Men, då rann sinnet till och jag kunde inte riktigt hejda mig utan svarade: ”Eftersom det är nästan en veckas leveranstid på ett enkelt svar från kundtjänst har jag nu tillgodosett mitt behov på annat håll och kommer inte att lägga någon order.” Kanske dags att vakna Bonniers? Välkomna till cyberspace!

Sån är jag! 🙂

4 reaktioner till “Skillnaden mellan kundservice och KUNDSERVICE!”

  1. Oj, snacka om öppet mål (för att hänga på Agnethas liknelse)…

    Det finns väl lite olika målsättningar för olika kundservice-funktioner men en så simpel fråga borde man få svar på snabbt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s