S o l? S O L!

Förvisso såg vi den i Falun förra helgen, men jag misstänkte starkt att det var ett lokalt fenomen, men icke!

Igår eftermiddag slutade det regna, och sen dess har det inte kommit en droppe, tror jag. Jag var iofs inte vaken hela natten och höll koll, men inget tydde på att det regnat när jag klev upp idag. Till råga på allt slutade det blåsa, och så, i morse … kom solen fram!

S O L E N!

Helt plötsligt började det spritta i både foto- och hundträningsnerven. Det är inte klokt vad lycklig man kan bli av lite sol i slutet av november.

Jag började med att fota lite i trädgården, och i brist på frost fick det bli regndroppar som hängde sig kvar från gårdagen, eller kanske från hela november?

Jo, det där som lyser är faktiskt solen!

Efter min fotosejour packade jag in Karlsson i bilen för ett träningspass på klubben. Vi körde framåtsändande för (nästan) hela slanten. Helt plötsligt strular utgångarna till gruppen? Tempot var rätt dåligt, och jag förstår inte riktigt varför, men alltid ska det vara nå’t. Men solen sken så det var svårt att rubba mitt goda humör. Vi avslutade med inkallning med ställande som däremot gick ganska bra.

Lagom tills vi kom hem lämnade solen in och det var lika mulet som vanligt, dock utan regn, än så länge…

Eftermiddagen ägnades åt en shoppingtur med lyckat resultat. Det var nog tur för husses nerver att han bestämt sig för att åka och titta på hockey så att han slapp se alla kassarna när jag kom hem. 😉

Igår, när jag höll på med adventspyntningen, upptäckte jag att favoritljusdekorationen helt plötsligt gett upp. Ljuskransen lyste bara på övre halvan = låg charmfaktor. Trodde inte jag skulle få tag på något liknande, men det fick jag! Lycka!

Dessutom har det inhandlats ny julgransfot. Återstår att se om det blir någon julgran att ställa i den, för än har jag inte bestämt mig.

Kvällen igår ägnades åt det årliga julklappsracet. Igår var det ny ”arrangör”. J, som var i yngre tonåren när vi började, stod för arrangemanget för första gången. Och tillväxten är säkrad; de yngsta deltagarna igår var tre år,  så om tjugo år kanske det är de som bjuder in? 😉 Själva julklappsracet gick väl, om inte med vinst, så åtminstone hyfsat. Och det jag/vi fick med oss hem var sådant vi ville ha, vilket inte alltid är fallet.

Avslutningsvis några bilder på sovande/vilande terrier med schäfer som accessoar.

Så trött blir man efter ett hårt pass med framåtsändande.

Ibland undrar jag om han inte önskar sig en egen New Foundland,
eller något annat med lite … fylligare svans?

Hans uppfinningsrikedom vad det gäller nya sovstilar
upphör aldrig att förvåna. 🙂

6 reaktioner på ”S o l? S O L!

  1. Hej!

    Jag har också haft från IKEA och i år gav de upp – båda två. Därför undrar jag över var du fick tag på din julkrans, kanske finns den kvar också i år.

    Med vänliga hälsningar Carin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s