Där sprack det!

Någon gång i våras belade jag mig själv med strikt köpförbud på böcker. Det har funkat ganska bra. Något litet återfall har jag fått, men på det stora hela har jag koncentrerat mig på att beta av det befintliga förrådet. Nu har det dock spruckit. Rejält!

I det befintliga förrådet fanns boken Himmelsöga av Arne Dahl (pseudonym), inköpt på rean i våras. Den tionde boken i samma serie, och jag har lyckat krångla mig förbi samtliga föregående?! Vet inte riktigt hur, men så har det blivit. Nu har jag snart läst ut den, och – det var en bok helt i min smak. Kanonbra! Och vips – nu har jag beställt de fyra första böckerna + en till från Bokus. Den där ”en till” var på rea och de övriga pocket så det blev inte särskilt dyrt. Problemet är väl snarare när jag ska hinna läsa allt…?

**************

Igår hämtade jag min födelsedagspresent på posten (läs: ICA).

Nikon AF 50/1,8D

(bild från Cyberphoto)

Ett ljusstarkt objektiv som bl a ska funka bra i skogen. Det är utrustat med ”ben-zoom”, dvs man får GÅ för att anpassa avståndet till motivet, men det ska väl funka det också bara man vant sig. 😉 Enligt experterna är det dessutom mycket prisvärt! Har bara tagit några provbilder inomhus än så länge, men det ska bli kul att testa lite mer på allvar.

**************

Gårdagskvällen ägnades åt hundträning och hundsim. Åkte till Elfsborg och körde enskild platsliggning med K. Han låg jättefint i 10 minuter. Det var folk och hundar snett bakom som körde framåtsändande och det störde honom inte. OK, visst tittade han, men han låg stabilt. Sen blev det fokus på framförgående och kryp. Krypet är jättefint. Problemet är bara att han ibland har lite svårt att komma igång på mitt första kommando, och att han kan stanna av så att jag måste ge ett nytt kommando. Vet inte riktigt hur jag ska komma förbi detta, men jag klurar vidare. Framförgåendet är det inte heller något större fel på. Det stod faktiskt folk en bit bort, som jag inte hade en aning om att de tittade på oss, men efteråt fick jag höra att det var det finaste framförgående de sett på … länge. Då sträcker man ju på sig även om jag tror de överdrev lite. 🙂

Började också testa ”dumrutan”, dvs stå-sitt-ligg under marsch. Jag nöjde mig med ”stå” igår + att jag gick i rutformen, utan koner, och han stod faktiskt som fastgjuten. 🙂 Men det går väl över det också, han kanske var i chock? 🙂

Iza fick ett litet försök till lydnadspass men när jag kört Karlsson först är skillnaden så extremt påtaglig. Då är mitt tålamod med hennes tittade och nosande på noll, och det blir inte bra. Därför blev passet väldigt kort. Eftersom hon skulle direkt till simmet hade jag dock inte särskilt dåligt samvete.

Igår hade vi en bemannad simtid, vilket man ska ha var 10:e gång, för att personalen ska titta hur det ser ut och kolla igenom hunden. Detta sprack dock eftersom personalen var fullt engagerad i kunden före, SM 4:an i skydd. Iza hann alltså simma klart innan personal uppenbarade sig. Jag fick dock lite massagetips och koll av hennes muskler. Hon är nu så välmusklad att vi kan dra ner till varannan vecka för att bibehålla det hon har. Eftersom det blev som det blev igår får jag nästa gång gratis (med personal på plats), och vips, där tjänade jag nästan in dagens bokbeställning. 🙂

9 reaktioner på ”Där sprack det!

  1. Ja… Hur har du kunnat missa Arne Dahl?
    Tidsproblemet känner jag väl till, men med en MP3-spelare och talböcker löser man den biffen enkelt. Fast det är klart…. Ingår en MP3-spelare i köpförbudet? Hela AD-sviten som talböcker finns i Rössjöholmstrakten om intresse finns.
    Lycka till med objektivet – ska bli spännande att se resultaten!

  2. Hehe… nä, något specifikt köpförbud för MP3-spelar är inte utfärdat. Än. 🙂 Att döma av helgens shopping så gäller nog köpförbudet endast böcker, som jag tolkar det. Problemet med talböcker är att jag oftast bara tillbringar 10-15 minuter i bilen åt gången, och när jag är ute och går vill jag gärna ha öronen fria. Men skulle jag bli sugen på en talbok, eller fyra, så vet jag var jag ska vända mig. 😉

  3. Vet inte hur du lyckats missa AD, nä… Om intresse finnes kan jag skicka bok nr 8 med posten för den äger jag (om det inte är en av de 4 + en till). Resten har jag lånat lite här o där. (Vi har ett mindre ”bibliotek” på jobbet och det var där jag hittade honom från början)

  4. Bibbi; tack för erbjudandet. ”En till” visade sig vara bok nummer sju, så jag hör av mig när det drar ihop sig. Lär väl få läsa lite annat emellan för att inte bli överdoserad. Och missat honom har jag inte gjort. Jag har ju liksom vetat om att han funnits, men inte läst något av honom.

  5. Det var ju fint av dom att erbjuda er en en ny tid med personal som kompensation:) För hur som haver så är det ju en prestation att vara på SM…även efter de 3 pallplatserna…Synd att dom inte fattar det på svensk tv så att vi som var hemme fick se det på burken.

  6. Låter som ett hett boktips, Arne Dahl. Också jag har lyckats missa honom … plockat upp en bok av honom då och då i bokhandeln men aldrig kommit till skott och tagit den med genom kassan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s