Ett dyrt SM?

Ingrid frågade i en kommentar vad vi gjort som varit dyrt? Gjort och gjort… eller köpt och köpt? Som alla hundidioter vet brukar det finnas en hel del försäljare av hundprylar när det drar ihop sig till mästerskap (och utställning). Den här gången var inget undantag. Men jag började med att i fredags ta den lilla omvägen runt Surahammar och ITAB. Jag skulle väl egentligen bara ”kika” lite, när jag ändå var i närheten men det slutade med ett par kängor, en t-shirt, en regnhatt, några par strumpor och… När jag hittat kängorna (som jag faktiskt verkligen behövde eftersom mina sköna promenadkängor börjat läcka) blundade jag, betalade och lämnade butiken, men där hade det lätt kunnat fladdra iväg en hel del pengar.

Efter det shoppades det en hel del bland stånden på tävlingsplatsen. Här är ett urval:

I bakgrunden syns kängorna. Sen inhandlades diverse ”nödvändiga” prylar så som:

• En keps med tryck: Öresunds Onyx ”KARLSSON
• Fyra stycken vita kampduttar, tre med pip (har jag aldrig sett förut?) och en utan pip.
• En grön kampdutt till Iza
• En kong-variant med snöre i träsktrollsformat
• Tre latex-pipar (två rosa för att K ska bejaka sin kvinnliga sida, och en blå, och han hade faktiskt varken rosa eller blå förut, så det så! 🙂 )
• Ett Björkis-halsband till Iza, jag smälte för färgen (Hon nöter faktiskt ut dom ganska kvickt så det kommer gå åt förr eller senare även om det hon har är ganska nytt. Jag var faktiskt på väg att köpa en matchande nome-sele men lyckades bita ihop och gå därifrån. *klappar mig själv på axeln*)
• En magnetskylt (typ övningskörningsskylt) med texten ”HUND I BIL”, vad jag nu ska ha den till?
• Tre apportbockar i Karlsson-format. De vi har börjar bli … eh … slitna, och när man ska träna in dirigeringsapporteringen i elitlydnaden behöver man faktiskt tre apporter, så det så! 🙂
• Fyra koner (i korrekt tävlingsmodell) till rutan
• En klicker

Så Ingrid, är du nöjd nu? 😉

Som jag skrev tidigare så har helgen varit kanonbra. T o m vädret var ju med oss. Råkade in i ett rejält regnväder i Örebrotrakten när jag åkte upp, men jag såg blå himmel i backspegeln och den kom ikapp mig i stort sett när jag landade på campingen som låg i direkt anslutning till tävlingsplatsen. Området var helt OK, campingen jättefräsch men en del saker i tävlingsupplägget kan man (och framför allt de tävlande) ha åsikter om, men det orkar jag inte älta här. Det har varit tre trevliga dagar med trevligt sällskap, god mat, god dryck, mycket hundprat, ett par besök i puben/öltältet och, naturligtvis, tittande på tävlingarna. Dock har jag inte fotat så mycket, och igår, när det hela avslutades med planskyddet, lämnade jag faktiskt avsiktligt kameran i bilen för att få se spektaklet ”på riktigt” och inte bara genom en kameralins. Dessutom hade vi motljus där vi satt så det hade inte blivit några bra bilder ändå.

Mitt sovande i förtältet har också avlöpt väl. Med rätt utrustning (läs supertjockt duntäcke, supertjock luftmadrass och effektiv värmefläkt) klarar man det mesta. 🙂 Tack Stine och Martin för att jag fick vara inneboende hos er!

Lite working kelpie-kontakt (av tredje graden) har jag också fått. Fick möjlighet att prata lite med Maria Hagström som kom på en sjätteplats i spårhundsgruppen med sin två-åriga (!!!) Vallmyra Ylle. Detta efter att tidigare i somras ha kapat åt sig en fjärdeplats på lydnads-SM. Jag fick även chans att intervjua en annan wk-ägare, och jag blev inte avskräckt. Det som jag redan vet fick jag bekräftat; att det kan bli problem med skott om man inte introducerar det på rätt sätt, dvs försiktigt, och att man kan få jobba en del för att få upp föremålsintresset. Men f ö verkar det vara en hund som skulle passa mig bra, den dagen det är dags för nästa.

Jag lyckades dessutom fixa en medpassagerare som underhöll mig på hemresan igår, och tur var väl det. Resan blev betydligt trevligare när man hade någon att prata med.

Helt enkelt har det varit en kanonbra helg men, precis som jag misstänkte; särskilt utvilad är jag INTE! 🙂

Här kommer i alla fall några av de bilder som togs under helgen:

Heter man Kavu och är flat coated retriever är lycka synonymt med att sitta inklämd mellan husse Martins ben med en tom Loka-flaska i munnen. Vissa är lättroade. 🙂

Izas uppfödare tävlade IPO med Lunabjärets Maximus.

Memorix Pazzi.

Vallmyra Ylle – working kelpie/australian stockdog.

Vallmyra Ylle en gång till!

11 reaktioner på ”Ett dyrt SM?

 1. Ooh så fina prylar du fick tag i. …… Hm – du kan inte låta bli……att handla! – Och varför skulle du!?. Sakerna finns ju där för att man skall handla dem, och plånboken behöver rensas från sedlar lite ibland, ju. Du gör rätt och det tycker Karlsson och Iza också.

  Kängorna ser sköna ut, när du inte vill ha dem kan jag köpa dem, utgångna och fina.
  Så kul du haft kan jag tro, och jättefina bilder på fina hundar. Den där kepsen är kanonfin, men den skall väl sitta på Karlsson, – med band under hakan. Haha – Kul med en platsliggning iklädd keps. Hihihi. Hade

 2. Välkommen hem, du verkar haft det riktigt trevligt däruppe! Shoppa loss hör väl till när man är på sådana där event, onödiga som ”nödiga” 😉
  Har inte träffat sådär väldans många working kelpies, men de flesta jag har träffat har varit riktigt trevliga, pigga och arbetsglada. Behändiga i storlek är de ju också. Blir nog bra, när det väl är dags för dej att skaffa jycke igen.
  Jag blir schäfersjuk av bilderna…blev det på schäfer-Sm också när jag såg bruksschäfrarna…. Mmmm…. Fast skägg går ju inte av för hackor de heller…och så är de lite mer oförutsägbara… på gott och ont…*s*

 3. Som du förstår över den tysta mobilen så kom vi inte iväg på SM:et denna gången 😦 Nu får jag dregla över dina inköpta grejer och bilder på arbetande hundar istället. Kul att du fick en trevlig helg med trevligt sällskap. Karlssons sköna keps diggar jag stenhårt 🙂 Jaha du, så du funderar på en ”Working” känner inte så många, de jag träffat har dock varit riktiga arbetsmyror 😉

 4. Visst är det kul att shoppa;-) Gillar oxå Working kelpie, har träffat några i vallningsammanhang, trevliga hundar även om några av dom har haft lite svårt att ”trycka ut” djuren…Men gissar att du ändå inte har för avsikt att valla med den:)

 5. Men va f*n….. KELPIE???? Och jag som trodde att du skulle ha en RIKTIG hund nästa gång – alltså en aussie!!! 😀 😀

  Klart det kostar att vara ens nära ställen som säljer hundpryttlar! Det GÅR INTE att bara gå förbi, liksom.

  Kul att du nämner Maria Hagström; var och tränade på klubben ikväll och träffade en klubbkompis, som hjälpte mig att kolla vårt kryp. Hon berättade att hon sett det mest fantastiska krypet någonsin och det var just M H:s hund. Och jag kan ju säga att vårt inte ens är i närheten av det, enligt min kamrat. Men en 6-6,5 fick jag av henne i alla fall och det är jag helt klart nöjd med! 😉

  Vi hörs av angående helgen. Ha det!

 6. Asta; huvudsyftet är ju inte vallningen, men jag kommer förmodligen prova på hobbynivå men OM det inte skulle funka gör det ju inget. 🙂

  Agnetha; OBS: WORKING kelpie/Australian Stockdog. Får INTE förväxlas med kelpie…

 7. Nöjd? Japp! Bra saker=hundsaker! Där svishar det bara till i plånboken.
  WK…bra, gillar dom och har träffat och tränat för Maria flera gånger faktiskt. Gillar dom mer än AK av nån anledning.
  Blir nog bra det…… 😉

 8. Äsch, WK eller AK kvittar – ingen av dem är en aussie i varje fall som helst, och därmed ingen RIKTIG hund. 😉 Och ja, jag VET skillnaden. 🙂
  Men, å andra sidan – ska du nu nödvändigtvs byta ras så är väl både WK och AK bättre än många andra inte riktiga hundar *hehe*

 9. PS. Jag och en BT? Skulle inte tro det – inte jag med mitt temperament; en terrier i min ägo vore som att sammanföra eld och fotogen och tro att det inte skulle explodera… 😀 DS.

 10. Synd att vi inte kom iväg till SM:et…då skulle du definitivt valt en vanlig kelpie! 🙂 Drago går inte av för hackor han i arbetssammanhang!! Både Vickulas Fnissa och Vickulas Ettra ligger i släket. Säkert Vickulas Hilton också. Det var nästan släkträff på SM!!

 11. Jag hoppas min helg blir billigare än vad din blev 😉 Jag ska på utställningen här och som ”tur” är så är bara Hundbörsen här och säljer prylar.
  Har dock lagt in en beställning från Öland nästa helg på fingerkådisar 🙂

  Kepsen var jätte tuff! Sån vill jag med ha fast med Tures namn på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s