Kors i taket och is i magen

Idag hade jag lite is i magen och avvaktade med hundpromenaden i en fåfäng förhoppning om att det skulle sluta regna. Och, kors i taket, det slutade regna. När jag kom hem från stan och obevekligen var tvungen att ge mig ut så såg det nästan ut som om solen skulle komma fram!

Jag bestämde mig för att vara lite ”wild & crazy” och gick iväg utan regnkläder med telefonen inlindad i plastpåse. Jag tål ju vatten men om telefonen gör det är mer tveksamt. Med facit i hand kan jag konstatera att plastpåsen var en överloppsgärning. Hundpromenaden avverkades alltså till största delen i strålande solsken (och en luftfuktighet på typ 98%). Hade inte varit kul att promenera i regnkläder…

Efter regn kommer solsken skrev Annette i en kommentar till förra inlägget. Det stämmer uppenbarligen. Vad jag inte tänkt på var att Efter regn kommer katter… Vi har idag sett katter på ställen där vi aldrig ser några annars. Till hundarnas förtjusning och till min förskräckelse. Uppenbarligen hade de legat inne och tryckt hela dagen i avvaktan på bättre väder och så – blev det bättre väder. På ett ställe höll det på att gå riktigt åt skogen. När vi kommer över ett backkrön på grusvägen så sitter det en kattjä….. precis nedanför den lilla backen. Där skulle jag försöka parera en sjövild schäfer och en lika sjövild borderterrier i nedförsbacke, på löst grus… Nåja, vi överlevde. Blev nästan rädd att katten skulle kasta sig på hundarna för den såg INTE snäll ut när vi passerade, och den vägrade att flytta på sig. Men samtliga kom helskinnade ur detta drama.

Resten av kvällen skall ägnas åt fortsatta förberedelser inför semestern inklusive husvagnspackning. Om bara alla kläder behagar torka någon gång? Torkförhållandena är ju inte direkt idealiska…

12 reaktioner på ”Kors i taket och is i magen

 1. Man sover inte på tåg, man slumrar sådär lagom…brukar gå bra om resten av passagerarna håller sig lugna och fina 😉
  Husvagnspackning minsann. När bär det av? Och vart? Har du bärbar laptop med dej? Om inte, kommer jag få abstinens.

 2. Kul att ni kan ta er fram utan simfötter, vi behöver inte vattnas mer denna sommar .
  Det kan nog även stämma med , efter regn kommer katterna dom gillar ju att vara i solen.
  Vart styr husvagnen kosan? Hoppas ni får en riktigt trevlig semester!!

 3. Nä Jessica det gör det nog inte. Finns något annat än bärbara laptopar alltså. 🙂 Och NEJ, jag har ingen sådan med mig. Den är lyckligen inlåst på jobbet så förbered dig på abstinens i minst en vecka, förmodligen längre om jag lyckas hålla fingrarna borta från pappas dator när vi mellanlandar där. 😉

  Husvagnen styr som vanligt kosan mot mamma i Dalarna och sedan några dagar i Bohuslän innan den styr hemåt för att städas och packas om inför lägret.

 4. Så nu kommer dina hundar ladda järnet varje gång där dom idag såg ett katt? 😉 Lukas har oxå skrämt liv i en och annan katt, dock har vi bara fått någre regnstänk idag.
  Får se om vi kansek kör om varanda på vägen på lördag då? Vi drar ganska tidigt från Sthlm eller vi ska försöka med det iaf 😛 Så ser du en ny Opel Astra Enjoy (tror jag dom heter) med 3 personer i utan hund så kan det vara vi 😀
  Lukas får nämligen vara kvar i SThlm hos min plastpappa, dom skulle åka och bada och ha mysigt, blri nog skojigare för honom.
  Ha en trevlig semester nu!

 5. Prillan; vi lär inte köra om varandra. Vi åker nämligen INTE via Sthlm-Gävle. Skulle bli en liiiten omväg (veckans understatement).

 6. Ingrid; ”kul” är kanske inte det första ordet som slår mig… Är uppväxt i Rättvik så man är liksom lite ”mätt” på trakten. Visst, det är jättevackert där men det vore kul att se något annat på semestern någon gång också. Mesta tiden kommer gå åt till att umgås med och serva mamma.

  Tytti; livet ÄR spännande med en jaktschäfer och en vallterrier i snörena. Och vissa promenader bjuder på mer spänning än andra. De ospännande promenaderna är tyvärr ganska otillgängliga numera, annars skulle jag helt klart föredra dom.

 7. Ha ha ..ja ibland funderade man om folk som bor därikring UPPSKATTAR Siljan med omnejd. Fast det gör man kanske inte???
  Sist var 2002 då sambon och jag firade med en lyxhelg på ett av dom ”vräkiga” hotellen i Tällberg. Januari och gnistrande vackert!

 8. Ingrid; När jag flyttade därifrån, vid 20 års ålder, så kan jag ju inte påstå att jag uppskattade det. Då var det bara TRÅKIGT! Idag uppskattar jag det vackra, men inte så mycket att jag skulle vilja flytta tillbaks. Och bor man där så blir man självklart lite hemmablind. Så är det nog för de flesta.

  Mysla; Piteå blir det året husse kan ta fyra veckors semester, alternativt jag inte åker på läger. Det förstnämnda lär aldrig inträffa och det andra…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s