15 år – det är fint!

Idag fyller han 15 år – världens bästa Karlsson! ❤ Att få ha sin bästa vän och once in a lifetime-hund i 15 år är faktiskt himla fint. Att dessutom ha en superpigg och odräglig 15-åring är alldeles underbart.

Hösten har dock varit ganska skakig och jag har inte alls känt mig säker på att vi skulle få uppleva den här dagen. Tre gånger har han varit inlagd på djursjukhus med hög feber och skyhög sänka. Ingen har hittat problemet men den enda direkta undersökning som har gjort är ett ultraljud. Varken jag eller veterinärerna tycker att det är en god idé att börja skära i en så gammal hund och det, eller gastroskopi, hade väl varit nästa steg i utredningen.

Senaste gången han var inlagd var för en dryg månad sedan. Han har gått på antibiotika sedan dess och gör fortfarande i väntan på provsvaren från återbesöket i förrgår. Vid förra återbesöket var alla värden utom ett jättefina. Hjärtproteinerna i blodet var då fortfarande förhöjda men vi hoppas nu att de också har gått ner. Orsaken till det vet vi alltså inte men förhoppningen är alltså att antibiotikan har tagit kål på vad det nu är (var).

Mellan febertopparna har han varit superpigg så det har inte varit någon tvekan om att försöka åtgärda problemet.

Varje dag känns som en gåva nu, även när han väcker mig genom att hoppa jämfota i sängen och skälla. Idag var det kl 05.55 och det var ovanligt sent… 😀

Jag ser verkligen inget värde i att hålla liv i en hund bara för att den ska bli så gammal som möjligt. Det ska vara en hund med livsglädje och humör. Den dagen det inte finns, eller han inte vill följa med på promenad, då vet jag att det är dags men tills dess tar vi vara på tiden så gott vi kan.

Eftersom han går på magdietfoder sedan ett drygt år tillbaka blir kalaset inte så överdådigt men vi byter det vanliga fodret mot ”mjukmat” av samma sort. Och så får han naturligtvis en rosa oink-gris som han kommer döda på ca 3,5 minut, helt enligt traditionen. ❤

Filmen är dagsfärsk. Min älskade, odrägliga, underbara och högljudda lilla terrier, nu siktar vi mot 16-årsdagen! ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s