Batteriladdning med sol, vind & vatten

När det drog ihop sig till långhelg & fint väder bar det iväg till kusten. Närmare bestämt till Björkängs havsbad, söder om Varberg. Det var första gången där men troligen inte sista. Vi lyckades vid ankomsten, helt utan egentlig koll, boka en plats som låg i princip så nära havet det gick att komma (om man inte hade säsongsplats). Man kunde t o m skåda en flik av havet från förtältet, åtminstone om man stod upp. 😛170528_7

Frånsett att vi både satt upp och tagit ner förtältet i halv storm har det varit en kanonhelg. Jag har knarkat hav och solnedgångar så mycket jag har hunnit med och som vanligt fanns det en ”nedfart” till stranden där det inte fanns någon skylt om hundförbud så då spelade vi dumma och gick ner där. Det var gott om plats och lågvatten så man behövde i princip inte ens gå på stranden – man gick på havbotten. 😛 Vad är det värsta som kan hända liksom? Jo, att någon säger att man inte får… Det kan jag leva med. Det var f ö ganska folktomt, och ibland väldigt folktomt. Och ingen av de vi stötte på gav oss ens arga blickar. 😉


I fredags blev det en utflykt neråt Falkenberg med traditionsenliga besök på Engelsons och Laxbutiken.  Det blev även glass på torget inne i Falkenberg, för både två och fyrbenta. Det som slog den smarriga laxen vid kvällens middag var dock årets första färskpotatis…

Jag hade även en plan att jag under helgen skulle köra ”rutan” på lite olika ställen, bl a Falkenbergs och Varbergs BK. Av olika anledningar blev det bara Falkenbergs BK men det var iaf bättre än inget.

På fredag kväll uppstod en kris på husses jobb så det blev bestämt att han skulle åka hem tidigt på lördag morgon och hjälpa till att reda ut den men innan dess hann vi med en promenad på stranden på kvällen med hundar och finkamera.

Lördagens utflyktsplan förvandlades till en väldigt skön ”göra ingenting-dag” för mig och hundarna. Dvs vi gick promenader, jag läste och … gjorde ingenting. Det var väldigt skönt och förmodligen exakt det jag behövde – lite påtvingat ”göraingenting”. Jag är ju inte jättebäst på det annars. 😛 Ett litet träningspass med Maro blev det på eftermiddagen på leksplatsen bland ungar, gungor, gungbrädor, fotbollsspelare mm. Han skötte sig faktiskt riktigt, riktigt fint och helt klart över förväntan. Karlsson fick sig ett litet rallypass inne på campingen vilket var mycket uppskattat. 🙂

På kvällen blev det ytterligare en promenad på stranden i solnedgången, tyvärr utan finkameran men iPhonen fick duga. 😉


Karlsson har f ö fått en ny kompis i år eftersom hans gamla kompis har tackat för sig. Det är frågan om han inte är en pudel i pyjamas, egentligen? 😛 Värmefläkt är nog det mysigaste med husvagnssemestrarna. Jag undar fortfarande hur han klarade sig på norrlandsturnén 2014 när det var stekhett hela tiden, vi bara hade förtältet uppe i några få dagar och behovet av värmefläkt var icke existerande… 😉

Detta bildspel kräver JavaScript.


En riktigt skön helg blev det! Skinnet har fått sitt, i form av bonnabränna för ”solat” har jag inte gjort. Nu tror jag batterierna ska gå ett par veckor till, minst, och 30 sekunder efter att vi checkat ut från campingen föll de första regndropparna. Känns som om vi timade in alltihop rätt bra. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s