Den nakna (julkorts)sanningen

Det här med att göra egna julkort med hundar har ju blivit en tradition och man kan ju göra det mer eller mindre svårt för sig.

En hund, stillastående (eller -sittande/-liggande) – ganska enkelt.
En hund – actionbild, lite svårt.
Två hundar, stillastående (eller -sittande/-liggande) – mera svårt.
Två hundar, actionbild – rätt jä…la svårt, faktiskt. 😛

I år hade jag en vision. Den innefattade två hundar, en tomte, snö och … action.

Snön infann sig redan i början av november så det var bäst att passa på, tomten infann sig och hundarna fanns. Så, då traskade man ut i snön med hela gänget och finkameran.

389 bilder och sju minuter senare trodde man att man hade något. Tomten hade dessutom sett sina bästa dagar och var inte längre särskilt fotogenique.

På den tiden hinner man inte kolla vad det blir, om det blir och framför allt inte ställa om kameran när ljuset ändras. Bilderna är tagna i motljus och medljus, i skarp sol och i molnigt väder. Det går fort ibland. 😛

Att det blir mycket ”skit” när man fotar helt oregisserade actionbilder kom ju inte som någon överraskning men att det var så extremt få bilder som ens var i närheten av att se vettiga ut var minst sagt en besvikelse. Att kameran dessutom var helt tokigt inställd, på ett ställe jag hade glömt att det fanns, gjorde inte saken bättre.

Här kommer ett urval av ”bloopers”, som visar hur tokigt (och tokroligt) det kan bli. De flesta är bara med Maro eftersom Karlsson inte riktigt hängde med i svängarna. Bilderna är helt oredigerade, bara beskurna.

Och jo, det fanns en eller två som var användbara. Allra sist i inlägget ser man det som blev årets julkort, i både analog och digital form.

GOD JUL på er!

_dsc3114  _dsc3176 _dsc3178 _dsc3188 _dsc3352 _dsc3355 _dsc3358 _dsc3385 _dsc3387 _dsc3389 _dsc3397 _dsc3412 _dsc3425 _dsc3434 _dsc3442

julkort2016_webb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s