Dags för nytt visitkort ;-)

Igår kväll, på en vanlig sprillans tisdagkväll, bärgade vi en ny titel i rallylydnaden – Världens Bästa Karlsson och jag. Efter dubbeltävlingen i Angered förra helgen lyckades jag efteranmäla mig till Göteborgsavdelningen och det var ett smart drag.

Blev lite svettig när jag såg banskissen, mycket långsamt tempo och till råga på allt en 360° vändning mitt i det långsamma. Det var ju mitt dålig korttidsminne som ställde till det i vår första start i fortsättningsklassen när jag väldigt snabbt glömde bort att jag skulle gå långsamt. Vi kan väl säga som så att jag nötte den delen av gräsmattan ganska mycket på banvandringen. 😉

Det lönade sig! 87 p, vinst och ett RLD F att lägga till på visitkortet som skulle kunna se ut så här:

Visit_KarlssonJag är mycket väl medveten om att den raden inte alls är särskilt varken imponerande eller lång men att det helt plötsligt, vid nio års ålder, börjar ramla in titlar (två på en månad) är ju onekligen lite komiskt. 😀

150520B
Det tog oss alltså ca 19 månader och tre tävlingar till RLD N. Förra året gjorde vi inte en enda tävling. För exakt en månad sedan igår gjorde vi vår första (misslyckade) start i fortsättningklassen och igår var det dags för RLD F. Nu ska vi träna högerhandling och annat nytt under sommaren så får vi se vad vi hittar på till hösten. 😉

Det där med kvällstävling på en vardag var förresten ett genidrag av Göteborgsavdelningen. Helt perfekt att slippa lägga en ”hel” lördag eller söndag. De körde bara en klass, snabbt och effektivt. Banvandring 18.30, prisutdelning kl 21.

Prisutdelningen var f ö lite chockartad när det visade sig att vi vunnit, på hyfsat blygsamma 87 poäng?! Det brukar ju alltid vara någon som fixar 99 eller 100. Det roligaste var dock att det på protokollet stod ”Snygga tempoväxlingar!”. Det som var min stora ångest innan… 🙂

I helgen var vi ute och spårade med efterföljande lydnadspass. Spåret har börjat strula och jag tror det beror på att jag inte har lika snabba tassar som den lilla chokladtomten. När jag inte hänger med i hans tempo blir han frustrerad och börjar pyssla med annat. Jag la ett spår åt honom i måndags också, på hemmaplan. Gick ut spåret själv, terrängen var perfekt (mjuk och fin, fuktig mossa) och det var praktiskt taget vindstilla. Det gick mycket bättre än i söndags men vi har mycket att jobba på. Har jag nämnt att jag ser fram emot lägret i sommar, med min spårguru som instruktör. 😉 En ny spårsele har jag också beställt eftersom den han har börjar bli för liten. Jag var ju förberedd på att den kanske inte skulle hänga med till vuxen ålder när jag beställde den.

Efter söndagens spår fick Karlsson busa av sig lite med Like. Det blev väl inte så mycket bus som vi trott, han hade fullt upp med att pinka in reviret (!), men efter en stund kom han igång.

150520D

Efter lydnadspasset, som utspelade sig i någon sorts stormvindar, skrev jag så här på FB:

”Jag tror förresten att jag imponerade stort på både Maro och Like när jag idag, utan minsta rädsla eller tvekan, fångade in och oskadliggjorde monstret som kom rusande över planen i full fart, redo för attack på oss alla. Frågan var bara i vilken ordning det skulle döda oss.

(Den som talar om för dem att det bara var en svart sopsäck, i blåsten, får ingen veckopeng… 😉)”

Jag tror faktiskt, på fullt allvar, att Maro blev hyfsat imponerad av att matte redde upp situationen. 🙂

150520C

I lördags körde vi ett lydnadspass på Borås BK. Dock tror jag att det är mycket hormoner i omlopp för ibland är det verkligen dåligt med responsen. ”Ligg – vad är det? Har aaaldrig hört det ordet…” typ. Andra stunder är han jätteduktig… Det är inte lätt alla gånger, för varken honom eller mig. 🙂 Leka och kampa kan man dock alltid göra och då tar han i för kung och fosterland. 🙂

Igår hade det regnat rejält på förmiddagen och på lunchpromenden lyckades jag fånga dessa bilder med Fånen. Inte världens bästa skärpa men rätt talande ändå. Det är då man önskar att man haft finkameran med sig.

150520E
Vi har ju kämpat ett tag med att man faktiskt sitter kvar i bilen tills man får tillåtelse att hoppa ut. Det har gått bättre och bättre och på slutet riktigt bra. Idag ”levlade” han dock upp det hela lite.

150520A
– Jag går inte ut förrän du mutar mig. 🙂

Den taktiken kör alltid Karlsson när vi kommer hem (aldrig annars) och det är ju inte utan att man börjar fundera på hur mycket de egentligen snappar upp från varandra? Jag kanske skulle försöka få Karlsson att lära honom framåtsändande, kryp och skall trots allt. 😀

Nej, nu ut och träna lite. Känner att jag tappade lite fokus på vad jag och Maro borde göra. Är mest sugen på att träna nya rallymoment med Karlsson. Roligt med en nytändning! Det är ju nu utmaningarna börjar. Nybörjar- och fortsättningsklassen handlar ju mest om att matte ska kunna läsa (och förstå) skyltar när man har en hyfsat rutinerad lydnadhund men nu blir det en ny dimension av det hela. 🙂

En reaktion på ”Dags för nytt visitkort ;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s