Uncategorized

Halva livet!

Idag har den lilla vildråttan tillbringat exakt halva sitt liv hos oss. Med andra ord så fyller han 16 veckor idag. 🙂

Det firade vi lite i förskott genom att gå på lydnadskurs hela helgen. Lillemor Edström var inbjuden till klubben för att hålla kurs. När jag bokade henne, tidigt i våras, visste jag inte ens om jag skulle ha någon valp att gå med. Annars var tanken att gå med Karlsson men eftersom han lydnadskarriär är nedlagd och jag blev med valp så la vi beslag på en halv plats. En hel plats kändes lite overkill. Det finns ju ändå gränser för vad en valphjärna orkar med. 🙂

Eftersom jag bestämt att bo i husvagnen på klubben (välbehövlig husmorssemester) så blev det premiär även där för lillebror, samt en hel del liggande i bilen. Han har fixat det galant och det enda som tagit (lite) skada är liggunderlaget i bilen. Det kan jag leva med.

Den lilla valpen, inte ens fyra månader, har imponerat stort på såväl matte som instruktör och publik. Även om vi ”bara” kört grundövningar; kontakt, position, tasstarget, valpinkallning och annat ”basic”, i totalt tre tiominuterspass under helgen så har det varit oerhört givande och kul. Man lär sig ju oerhört mycket genom att titta och lyssna också.

Det roligaste var ändå att han faktiskt höll ihop den lilla hjärnan och verkligen gjorde sitt bästa. Ibland såg man hur han tänkte så att det nästan slog blixtar ur de stora öronen. Han har (faktiskt) en rätt enastående koncentrationsförmåga trots sin ringa ålder och kunde fokusera på uppgifterna trots både människor och hundar som publik, ganska nära. Nu är han ganska dyr… 😉

I lördags var det strålande väder (när morgondimman lättat) och det blev en hel del fotat. Här nöjer jag mig med bilderna som Annelie Nilsson tog med min kamera när vi körde. De andra 638 bilderna ska jag rensa i någon annan dag och lägga ut det som blir kvar på FB för de närmast sörjande.

Han har verkligen förstått det där med ögonkontakt. 🙂

140922A 140922B

140922H

Valpinkallning på gång, men först måste man pussa fröken.
140922C 140922D

 

Vi får nog jobba lite på det där med ingångarna… Han har (tydligen) en intressant teknik som jag inte visste om innan jag såg bilderna. 😀

140922E 140922F

Sen tyckte han att vi lika gärna kunde köra budföring – och sprang tillbaka.

140922G

Avslutningsvis tränade han lite platsliggning, helt oombedd.
140922I

 

Allra sist konverterade han till fransk bulldog. Lite spetsiga öron kanske, men so what? 🙂

140922J

Igår kom hösten med buller och bång så då blev det inget fotat men han skötte sig fint då också. Jag tror nog han får bo kvar. 🙂

5 reaktioner till “Halva livet!”

  1. Och nu vill jag ha en kelpie igen när jag ser bilderna… Lutar just nu åt att nästa hund blir en tollare, kelpie eller helt enkelt en cocker till… Men det är minst 2 år dit. Minst.

  2. Han ser synnerligen dyr ut!
    Det är ju så man blir valpsugen igen när man ser de här bilderna. Men sen kommer jag ihåg hur det var när Huliganen var valp och jag svor på att Aldrig Mer Valp!!! Men med tilltagande senilitet så glömmer jag nog det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s