Uncategorized

Tour de Polcirkeln, kapitel 6 – Arvidsjaur

Jokkmokk var alltså vändpunkten på vår turné och därifrån styrde vi söderut. Jag började redan bli en smula mätt på norrländska vägar, även om det ibland bjöds på vackra molnformationer.

Sem2014_6_1
Vi orkade bara till Arvidsjaur innan vi bestämde oss för nattstopp. Där hann vi inte se så mycket mer än ICA och campingen. Den lilla kvällspromenaden runt campingplatsen bjöd i alla fall på den här vyn. Inte så tokigt. 🙂

Sem2014_6_3

Campingen låg rätt centralt i byn men vad hjälpte det. På morgonen när vi åt frukost hörde jag ”klövklapper” på vägen utanför och jodå, fem-sex renar passerade. Fortfarande lite exotiskt, och tydligen rätt ovanligt att de var så nära enligt personalen på campingen.

Vi drog sedan vidare söderut på E45 men hann inte långa biten utanför Arvidsjaur innan det här gänget stod mitt på vägen. Nu började de hyfsat korkade kreaturen vara mer irriterande än exotiska. 😉

Sem2014_6_2

Efter detta lyckades husse missa någon skylt och efter några mil insåg jag att vi inte alls var på väg E45 söderut längre utan istället på god väg mot Arjeplog! Som kartläsare (!) kan man tydligen aldrig slappna av. Som om vi inte hade nog många mil att åka ändå liksom…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s