Tour de Polcirkeln , kapitel 1 – Björklinge, Timrå

Söndagen den 6/7 kopplade vi på husvagnen och drog iväg E4 norrut. Nu skulle det bli av, det som stått på husses ”bucket list” sedan vi köpte husvagn för nio år sedan – Pite Havsbad! Varför han fått en hang up just på Pite Havsbad är något oklart men eftersom jag, efter mycket vånda, bestämde mig för att avstå Kindslägret i år fanns det ju mer tid till förfogande och det var lämpligt att göra det i år. Jag var väl, ärligt talat, bara måttligt laddad inför den här turnén. Redan förra året, när vi fnattade runt på ett gäng olika campingar drog jag i bromsen och sa ifrån. Så skulle det INTE bli nästa år, dvs i år. Det blev det, x5…

För min del kändes det dessutom mest som en extremt, och onödigt, lång valphämtningsresa. 😉

Nåja, vi rullade iväg utan att veta hur långt vi skulle orka första dagen. Vi orkade till Björklinge, norr om Uppsala, där vi hittade en mycket liten och söt, men ganska primitiv, campingplats. Vissa av grannarna var väl också en smula … primitiva. När vi fått stödbenen på plats slängde jag ut en spontan ”inbjudan” på FB eftersom jag har lite bekanta i området. Två av tre nappade på min inbjudan och snart satt jag utanför husvagnen i den sköna kvällen och diskuterade borderterrier och kelpie med Leni och Ylva. Det blev en mycket trevlig mellanlandning. 🙂

Morgonen efter drog vi vidare mot första ”riktiga” etappmålet – Timrå. Där skulle vi (jag) leta efter mina rötter, typ. Båda mina föräldrar kommer från Fagervik, strax utanför Timrå. Dessutom skulle jag träffa en ”nätkompis” som jag inte tidigare träffat IRL.

Vi hamnade på Bye Camping en bit norr om Timrå. Det var definitivt en av de bättre campingarna, om man bara bedömer utsikten från husvagnen och närheten till hundbad (ca 14 meter från vagnen). Bruset från E4 kunde vi nog ha levt utan…

Sem2014_1_1 Sem2014_1_2 Sem2014_1_4
Dagen efter var det dags för lite mer aktivitet. Det blev mest lite sightseeing från bilen i Fagervik men vi lyckades i alla fall lokalisera skolan där båda mina föräldrar gått, med min morfar som lärare.

Sen drog vi in till Sundsvall för lunch, men med en liten tam terrier i snöret var man inte välkommen på uteserveringarna, åtminstone inte på några skuggiga platser och redan i det här skedet började det bli för hett för att man skulle orka sitta i solen. 😦 Till sist hittade vi dock en restaurang som, efter viss tvekan, tyckte att det var ok med hund.

Staden upprättade dock sitt rykte genom att försäljaren i glasskiosken gav rabatt när han hörde att glassen var till hunden. 🙂

Sem2014_1

Vi hann även med en tur upp på Norra Berget där vi skådade utsikten över staden och även husse och matte fick varsin glass.

Sem2014_1_5

Efter det jagade jag igång personalen på kyrkogården i Timrå och efter ett digert jobb av den mycket hjälpsamma personalen lyckades jag hitta mormors och morfars grav. Nu, efter hemkomsten, ska jag även försöka lösa mysteriet med vem som betalar för skötseln. Jag trodde det upphörde med mamma men tydligen inte…?

På kvällen var vi bjudna till Anna (nätkompisen) med familj där det bjöds på mycket god, nyfångad, grillad lax och en massa annat gott. Dessutom fick vi en skön promenad med Anna och hennes labbe Bobby när det började svalna av på kvällen. En mycket trevlig kväll, med mer hundprat. 🙂

Morgonen efter packade vi ihop och drog vidare norrut.

Fortsättning följer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s