HLR

Konstgjord andning är väl vad den här bloggen ägnar sig åt den här årstiden. Blogginnehaverskan ägnar sig mest åt … trädgårdsfotografering?! Det borde väl ha stått trädgårdsarbete där men … det gör det inte.

Det går undan där ute nu. I tisdags morse såg syrenerna ut så här.

140524D

Igår, fredag, såg de ut så här. Den, uppenbarligen, utsvultna fjärilen fick jag liksom på köpet. 🙂

140524C 140524B 140524A

Äppelblommen fick uppträda för kameran en sista gång också. Åtminstone sista för i år. Nu är det över för den här gången. Jag älskar verkligen det här med digitalfoto. Att kunna experimentera och testa utan att det kostar något. Hur blir det om jag flyttar mig en halv meter åt ena hållet eller en meter åt andra hållet? Om jag vinklar kameran lite upp eller ner? Zoomar ut, zoomar in? Eller om jag…? Jag har liksom inte flyttat mig någon sträcka som hade kunnat registrerar på Runkeeper för att ta dessa bilder och ändå är de ganska olika. 🙂

Och det dyker upp en liten flitig trädgårdsarbetare bland äppelblommen också. 🙂 Ett 70-300-objektiv kan åstadkomma en hel del, åtminstone så länge man inte tänkt sig humlor i storbild på väggen utan håller sig till webb-publicering. 😉

140524E 140524F 140524G 140524H 140524I

I söndags var vi på klubben och minglade på elitspårtävlingen. Just minglande på tävlingar är något jag sällan ägnar mig åt men det är rätt mysigt när det blir av. Vi passade naturligtvis på att träna skott också, i samband med platsliggningen (halva anledningen till att vi faktiskt åkte). När han är i aktivitet verkar det inte vara några som helst problem, åtminstone inte på rejält avstånd. Vi får se om jag orkar jobba vidare på detta eller om brukskarriären är över. Hade han varit tre år hade det varit lite skillnad men att börja skotträna med en hund som blir nio till hösten känns… sådär. 😦

I övrigt så har veckan till största delen varit rejält varm. Torsdag och fredag har det varit rena torktumlarvädret. Hett som sjutton och kraftig vind. När tvätten torkar ute på den tiden det tar att tvätta nästa maskin är det helt ok. Karlsson bryr sig dock inte så mycket om torktiderna för tvätten utan har tyckt att det varit lite i hetaste laget…

140524K

En kväll när han piggnade till tränade vi lite dans (?!) på altanen. Jag hade mest tänkt mig ”stå på bakbenen” (om jag över huvud taget tänkte?) men eftersom han gav sig sjutton på att han skulle in i fotposition så…? Han fick dock stå för dansandet alldeles själv. Vi planerar INTE någon karriär i freestyle eller HTM, helt säkert! 😉

140524J
Igår kväll var hussen dödstrött och gick och la sig tidigt. Jag vägrade att ens gå in när det var så ljuvligt ute så jag bäddade åt den lilla hunden i stolen bredvid min på altanen…

140524L

…och betade av ett par avsnitt av Breaking Bad på paddan. 🙂

140524M

I morse åskade det rätt kraftigt och temperaturen sjönk avsevärt. Tur var väl det eftersom vi ägnat förmiddagen åt trädgårdsarbete för att bereda väg för målarna som kommer i morgon (tack och lov för rot-avdrag, så kan vi åka på semester med gott samvete sen). Har klippt och rensat bl a i en schersminbuske och i en rhododendron. Något som säkert inte borde göras vid den här årstiden och de kommer förmodligen drabbas av digerdöden båda två men det var inte mycket att be för; just do it, liksom.

En reaktion på ”HLR

  1. Nu har jag hunnit läsa ikapp lite bloggar; själv tycker jag ju att trädgårdsfotografering mycket väl hör hemma i en hundblogg! Själv bloggar jag om det mesta utom hundträning nuförtiden 🙂
    Men jag måste säga att Karlsson ser imponerande lång ut när han står på bakbenen! Och hans matte ser ut att ha haft en härlig kväll på altanen…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s