Uncategorized

Från badkruka till retriever!

”Sol, vind och vatten…” eller ”Inte en droppe regn…” är textrader från gamla sommarlåtar som passar perfekt för att beskriva den här helgen. (Nåja, när vi var halvvägs hemma idag kom det en liten regnskur, och samma skur hann ikapp oss precis när vi packat ur vagnen, men det kändes helt ok.)

I torsdags kopplade vi på husvagnen för årets första tur, och första husvagnsutflykten utan Iza. Att hon inte var med var väldigt påtagligt, i synnerhet som hon var med förra året på samma ställe – Tylösand.

Vi hade stämt träff med Karlssons uppfödare, aka gammelmatte och gammelhusse, så det blev en mini-kennelträff med tre brudar och en kille. 🙂

Det började väldigt blåsigt och hade vi inte varit fyra personer som hjälptes åt är det tveksamt om vi fått det motsträviga förtältet på plats, men det lyckades till sist och det var nog tur för i blåsten blev det en aning svalt när solen försvann på kvällarna.

140601B”Är du helt säker på att du inte behöver hjälp med disken matte?”

Vi har mått gott, och ätit gott. Bland annat säsongens första (svenska) jordgubbar.

140601A

Vi har gått sköna promenader i fantastiska omgivningar.

140601E 140601F 140601GSpännande växtplats för en nyponros?!

I fredags gick Karlsson i simskola. Han är ju något av en badkruka och tycker oftast att fotbad räcker gott. Han fick börja med att studera hur (tok-)Yla angrep vattnet i den vackra bäcken (eller ån – var går egentligen gränsen?).

140601C 140601D”Vad garvar ni åt – jag är väl fullt normal?” tyckte Yla.

Sen tog vi en tur på den nästan folktomma stranden, med lite fotbad och spring i sanden.

140601H 140601I

Avslutningsvis blev det simskola i åns utlopp där vatten var lite lugnare. Jag har ju levt i tron att det krävs minst en latexpipmedsvans för att få min lilla terrier att simma men det visade sig räcka med en tanig liten pinne som K kastade ut för att få i honom. Han var väl lite tveksam först men kastad pinne är liksom kastad, och måste apporteras.

140601K 140601L
Han kom dock tillbaks utan den pyttelilla pinnen men blöt hade han blivit och det kräver ju speciella åtgärder. 🙂 Tveksamt dock om han vill ha bilden här nedanför i passet? 😉

140601M
Yla stämde in i rusk-kören, med den äran.

140601J

På lördag morgon var det mulet. K och T åkte vidare, precis som planerat, men vi bestämde oss efter lite funderande (och koll av väderprognos) för att stanna kvar, precis som planerat. Vi tog en tur till Halmstad City och käkade lunch och ”strögade” lite men matten var inte på shoppinghumör (hon är sällan det numera?) så alla spännande butiker fick klara sig utan mig. När vi återvände till Tylösand hade solen gjort detsamma och det artade sig till en riktigt fin kväll, och det blev det.

Vi tog en tur ner till stranden igen, lite senare på kvällen. Väldigt glest befolkad även då så vi levlade upp simprojektet till hav. Och vågor. Någon pipmedsvans hade vi inte med oss men däremot den lilla dummyn som vi vann på söktävlingen i våras. Det visade sig fungera alldeles utmärkt. 🙂

140601N 140601O 140601P 140601Q 140601R

Det var riktiga retrievertakter i den lilla terriern minsann. 🙂 Förvisso har jag hört att man inte får ruska sig med ”byte” i munnen om man är retriever men jag tror det är ok i terrierkretsar, eller…?

140601S 140601T 140601U”Kom igen husse, kasta då!”

Helt vindstilla, varmt och skönt och alldeles, alldeles underbart. Vi har alldeles för lite sånt här i Borås, faktiskt…

140601V

Men det är väl tur kanske för annars skulle jag nog tillbringa alldeles för mycket tid med att sortera (och publicera) bilder. Men man kanske tröttnar när det blir vardagsmat, efter sisådär 12-13 år? 😉

140601X

3 reaktioner till “Från badkruka till retriever!”

  1. Tack för trevlig samvaro, som alltid. Och hundarna får alltid upp mungiporna till ständiga leenden. De är underfundiga de här terrierna. Tur vi har dem, de är guld värda.

  2. Oj, det var länge sedan – alltför länge sedan – jag var i Tylösand. Det blir Halmstad i helgen, men tyvärr nog mest svärmorbesök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s