Nyuppfunna böcker!

I höstas avverkades en del … träd … utmed vägen ned till byn. Jag funderade inte jättemycket på det eftersom det inte är ett ställe vi brukar gå på utan konstaterade bara att det blev ljusare och luftigare på sidan av vägen.

Sen blev det vår och då uppenbarade sig … en bokskog?! Att det finns ett mindre parti med böcker 😉 lite högre upp på berget vet jag men det är ett ställe som är rätt bökigt att ta sig till och inget som görs särskilt ofta.

Eftersom den här våren inte lämnat utrymme för några turer till vare sig Skåne eller Blekinge i rätt tid för att uppleva bokskogarna när de är som vackrast så fick den nyuppfunna skogen bli ett helt ok surrogat och idag blev det en tripp. Det var dock rejäl benknäckarvarning i den orörda (förutom av skogsmaskinerna) terrängen som dessutom var ordentligt kuperad så det lär inte bli någon skog vi går i allt för ofta och framför allt inte utan sällskap.

Tanken var att ta med finkameran men den blev kvar i hallen och lika bra var nog det med tanke på terrängen. Fånen var dock med och fick vikariera som finkamera. Det gjorde den ju faktiskt ganska ok. 🙂

140504A

140504C

140504B

140504D140504E

I övrigt har dagen ägnats åt röj i ladugården och åt att inköpa och (försöka) montera fyra ”förvaringshyllor” från Biltema. Vi har fått ihop en! Ska man behålla förståndet bör man nog inte ens försöka med mer än en hylla varannan helg så vi blir väl klara framåt midsommar…

Nu ska man försöka ladda för en tuff femdagarsvecka efter några kortveckor på raken. Hur ska det gå?

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s