Uncategorized

Skynda, skynda…

Som den svensk man är så reagerar man ju instinktivt lite med ”det kanske är det här som är sommaren så det gäller att passa på” när vädret är så här strålande så här tidigt… Nu får vi väl innerligt hoppas att det blir mer sommar än detta, men hur som helst suger jag i mig så mycket jag kan. Man vet ju aldrig… 😉

På solsidan såg det ut så här mitt på dagen. 🙂

140426A

Naturen fortsätter att explodera och som vanligt går det … alldeles för fort? Även om jag såg den första tussilagon redan 4 mars så är det nu det händer, och jag hänger inte med…

140425B

140425C 140425D 140425E

Den här kaprifolen, som är mer vild än tam, fascinerar mig med sin ihärdighet och sin uppfinningsrikedom. 🙂

140425F

Jag började dagen med en snabb och välbehövlig uppdatering av sommargarderoben men sen har vi mest myst i solen. Dvs jag har myst i solen och rostat skinnet en smula. Husse har premiärklippt gräset och Karlsson har myst i skuggan, mestadels inomhus. Iza älskade ju solen så i rent konkurrenssyfte tillbringade han bra mycket mer tid där när hon fanns. Nu kan han ju, utan risk för att missa något viktigt, hålla sig inne i skuggan och (den relativa) svalkan.

På promenaderna uppskattar han helt klart de skuggiga partierna bäst och mest…

140426B

…och jag blir varse hur mycket jag saknar en sjö inom gångavstånd. Det här är det närmaste vi kommer; ett tämligen äckligt, nygrävt dike som på ett ställe fått en något ”vidare” form. 😦 Inte för att varken jag eller terriern är några badgalningar men en sjö är ändå en sjö, typ.

140426C

För övrigt kryllar FB av tävlingsuppdateringar. Uppflyttningar hit och uppflyttningar dit, fina lydnadsresultat, pinnar och gud vet vad. Jag vill också tävla! Just nu känns det som om rallylydnad är det som återstår och det känns inte särskilt inspirerande. Håller skottberördheten i sig är det ju kört med brukset och lydnaden…? Även om jag rostar av honom nu så känns det föga hoppfullt med tanke på hans märklig tävlingslåsningar. Har dock siktet inställt på en kvällstävling i sommar, på en klubb där han har presterat ganska bra vilket ju om inte annat skapar en go känsla i mattehuvudet, men vi får se. Det är ett tag kvar till sista anmälningsdatum så än har jag inte bestämt mig.

Har dock påbörjat en första nedräkning och det är svårt att hålla huvudet kallt för att inte bli besviken om det inte går i lås… 😉

En reaktion till “Skynda, skynda…”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s