Lika häftigt varje gång!

Jag måste nog ge dem lite rätt – de där som hävdar att vi ska vara glada åt att vi har fyra årstider. Just den här tiden på året inser t o m jag att om vi inte var tvungna att genomlida vintern skulle det inte vara lika fascinerande och underbart den här årstiden. 😉

Att våren (sommaren?) lyckades pricka in sin ankomst just i påskhelgen är faktiskt en helt osannolik timing och i torsdags kväll, när det blåste stormvindar och regnet piskade mot rutorna, var det svårt att tro på prognoserna som lovade finväder i påskhelgen.

Långfredagen var väl lite sisådär, rent vädermässigt. Vi tränade sök i samma ruta som vi tävlade i för två veckor sedan. Karlsson skulle bara få tre figgar, rena ”hitta-övningar” med snabb belöning. Det blev dock mer komplicerat än jag hade väntat mig. Den dolda legan som han löste då, om än med något tveksamt skall, var nu betydligt mer klurig – tydligen? Han jobbade, och jobbade, och jobbade… Upp på klippblocken, runt om, upp, runt, upp och … till sist hittade han nödingången. Ett litet hål på baksidan där han lyckades kräla in, som den grythund han är. Det visade sig senare att hålet var tillräckligt stort för att även en bc i sällskapet skulle kunna leka grythund… Nåja, de andra två markeringarna löste han i alla fall enligt regelboken, på ett ungefär.

I lördags skärpte vädret till sig rejält och välkomstdrinken kunde intas på altanen. Sen hade vi en trevlig kväll med våra vänner, även om den utspelades inomhus och middagen inte var särskilt ”påskig”, men ändå rätt god. 🙂

Igår och idag har jag njutit av solen på altanen med avbrott för enstaka aktivitetshöjningar.

Utan inbördes ordning har jag:
Slappat i solstolen
Promenerat hund
Tittat på hur löven på träd och buskar blivit större timme för timme
Fotograferat löven på träd och buskar
Slappat i solstolen
Gjort husvagnen utryckningsklar
Tvättat vinterjackor mm
Rensat lite i trädgården
Powernappat i solstolen
Inventerat sommargarderoben
Ställt undan mina Icebugs på sommarfövaring
Slappat i solstolen
Uppdaterat operativsystemet på datorn
Promenerat hund
Fotograferat löven på träd och buskar
Utfört lite ideellt arbete
Promenerat hund
Slappat i solstolen…
etc.

Skulle definitivt kunna lära mig att leva med fyradagarshelger (och tredagarsveckor)!

Här kommer några av helgens bilder på den utbrytande grönskan. En del bilder från igår, en del från idag. Och jag konstaterar att den här årstiden är t o m ogräs vackert. 😉

140420A 140420B 140420D 140420E 140420F 140420G 140420H 140420I 140420J 140420K 140421A 140421B 140421C 140420C

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s