Betyg 8 på en skala mellan 1 och 10

När vi nu skriver 5 april vågar man sig nog på att summera vintern. Trots att jag höll på att frysa ihjäl där i slutet av januari och början på februari så ger jag ändå den gångna vintern betyg 8 på en tiogradig skala.

Snö en vecka i början på december och en ny omgång snö (men inget större snödjup) som höll i sig i tre veckor i januari-februari. Då var det tyvärr konstant gråttgråttgrått. Inte en gnutta sol varken då eller före eller efter. Men det får ändå anses som helt ok med tanke på hur det skulle ha kunnat vara.

Jag tycker ju att den enda vitsen med snö är att det (ibland) går att ta vackra och roliga bilder. I arkivet från den här vintern har jag inte en enda snöbild.

Inte en enda sån här har jag tagit (januari -13).

130123J

Och inte någon sån här (januari -13).

130210C

Eller sådana här (februari 2010), tack och lov…

100214H

100221A

Jag är på det stora hela jättenöjd med att jag inte behövt slita ut varken kameran eller mina Icebugs. Inte en enda promenad har vi hindrats av snö från att gå våra vanliga rundor. I stort sett hela ”vintern” har vi även kunnat träna sök. En vinter helt i min smak! 🙂

Vad hade då krävts för högre betyg?

Jo:

Betyg 9 = minimalt med snö, mer sol och färre minusgrader
Betyg 10 = Ingen snö, torrt och mycket sol

Jodå, lite vill ha mer. 😉 Dvs inte mer vinter men OM vi nu ska ha vinter, och jag antar att det inte är förhandlingsbart, så finns det trots allt lite för vädergudarna att jobba på.

F ö tillbringar jag alldeles för mycket måste-tid framför datorn, både i jobbet och ideellt, så bloggen får stå tillbaka. Känns oftast måttligt frestande att sitta här mer än vad jag redan gör.

Nu fortsätter vi njuta av våren som idag visar sig från en något mer ”normal” sida än t ex förra helgen. Blåsigt, mulet och en smula regn. Känns rätt ok det också faktiskt. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s