Sleeping on the edge

Igår tillbringade vi hela dagen på My Dog i Göteborg. Vi var på plats redan vid 9-tiden för att slippa parkera halvvägs i Kungälv som vi fick göra förra året, när vi kom betydligt senare, men ska man stå i rasklubbens monter kl 13-17 blir det en lång dag.

Än en gång konstaterade jag att jag tycker det är dötråkigt att titta på utställning. Det fanns två ringar/raser jag försökte engagera mig i men… nej. Jag klarar ca 7,5 minut (max) sen kryper det i fötterna. Inte blev det särskilt mycket shoppat heller. En leksak (turkos!), ett reflexhalsband och en bädd/fäll. Det enda jag egentligen skulle ha (ett smalt och tunt, gummerat koppel, i reserv) fanns inte.

Sen träffar man ju alltid lite vänner och bekanta också och en utav dem fick jag en längre, och mycket trevlig, pratstund med. 😉

Kl 13 gick vi på vårt pass i montern och då hade jag en rätt trött hund. Han lät sig snällt klappas av alla som var intresserade och när han trivdes som bäst fick man be ”klapparen” att inte lämna honom för häftigt för då hade han nog vält, ner från bordet. Han och kollegan, Fine, funkade bra ihop, Lugnt och städat var det. 🙂 Efter ett sådant där pass undrar man ju lite hur många borderterriervalpar han har sålt egentligen, för vill man ha en lugn sällskapshund verkar han nog perfekt. Det kan vara så att han inte ger en helt rättvisande bild av rasen? 😉

140106A

Till sist somnade han, på kanten av bordet. 🙂 Och ungefär då var det dags att åka hem.

140106B

När vi kom hem var han mirakulöst utvilad, i motsats till sin chaufför. Ett lydnadspass på köksgolvet försökte han lura till sig, med begränsad framgång. Men några små rallysnurrar och backningar orkade jag iaf med.

140106C

Sen däckade han, i sin nya bädd, i soffan. 🙂

140106D

Idag stod det sökträning på schemat. En stor kontrast mot igår, och en betydligt skönare miljö – skogen! Dessutom fick vi se lite blå himmel, och tendenser till solsken. Det var inte igår. Eller jo, det kanske det var för de som var här igår men då befann vi oss inomhus på mässan större delen av dagen…

140106E

Det är möjligt att han fortfarande var en aning mosig i skallen efter gårdagen, även om han verkade supertaggad till en början, för lite vimsigt var det. Eller var det jag som var vimsigare än vanligt? Motvind i rutan så bakåtslag fick vi se en del. Figgarna hittade han i alla fall.

När vi kom hem avslutade jag ett jullovsprojekt. Bättre sent än aldrig, typ. Den tämligen fula träkistan som stått i lagården har fått några lager färg och får nu bo i hallen och hysa hundsaker. Allt från täcken och fällar till 4-kilos tungapport och en massa annat. En del schäferprylar finns kvar. Jag vågar inte göra mig av med dem än, förrän jag ser vad nästa hund blir för sort/storlek.

Helt plötsligt har vi två tomma hyllor i pannrummet men jag antar att det räknas som ett i-landsproblem? Jag är inte ens säker på att det räknas som ett problem? Och gör det det kommer det nog lösa sig ganska snart. 😉

 

140106F

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s