Uncategorized

Födelsedagskalas?

Höll på att glömma; bloggen fyller år! Åtta stycken närmare bestämt. Nästan jämngammal med Karlsson faktiskt. 🙂

OK, just den här bloggen har inte funnits i åtta år. Jag började på ett annat ställe men fr o m mars 2007 har vi ”bott” här. Tyvärr upptäckte jag här om dagen att den gamla bloggen inte längre existerar. Raderad från cyberspace utan någon som helst förvarning. Karlssons första år, drygt, är borta. 😦 Bilderna har jag kvar i datorn, och i början var jag så ambitiös att jag skrev ut en del, men långt ifrån allt. Känns lite trist, och jag blev än en gång påmind om att jag verkligen borde ta tag i projektet ”drifta egen blogg på webb-hotell” men tekniken spelade mig en del spratt när jag vid något tillfälle försökte exportera innehållet. Liknande  problem uppstod när jag försökte exportera den gamla bloggen hit.

Nåja, ambitionen för året är att hålla igång bloggen betydligt mer än under förra året. Ungefär som jag faktiskt lyckats med under november och december. Och får jag inte till det får jag väl köra ”best of Facebook” en gång i veckan…

WordPress har, som vanligt, haft vänligheten att summera statistiken från året.

131231A

131231B

De där jäkla krypen som ligger på andra plats, och som WordPress tycker jag ska skriva mer om (!) undviker jag att nämna vid namn den här gången så kanske google tröttnar och de halkar ner ytterligare en placering till nästa år? 😉

131231C

Jag har verkligen börjat förlika mig med att kommentarer numera är sällsynta (men väldigt uppskattade när de kommer). Jag ser ju att besöksantalet rusar iväg när jag skriver något och inläggen automatiskt länkas till FB. Ibland får man en kommentar på Facebook, eller ett klick på gilla-knappen, men eftersom det är vad folk orkar med får man väl nöja sig med det. Jag är också ganska slö med kommenterandet numera. Som jag tidigare konstaterat; läser man från mobil eller padda är det rätt jobbigt att fylla i vem man är, varje gång. Från datorn går det lättare och jag försöker ändå att kommentera då och då hos dem jag känner. Men … bloggandet är för min egen skull. Det är min (censurerade) dagbok, och därför har jag slutat hänga upp mig på uteblivna kommentarer. 😉

Idag är sista dagen på ”jullovet”. I morgon är det avlönat arbete som gäller. Det har väl inte blivit riktigt så mycket oavlönat arbete som jag planerat under ledigheten men det har varit skönt och välbehövligt att bara vara också…

5 reaktioner till “Födelsedagskalas?”

  1. Gott Nytt År och Glad Födelsedag – på en och samma gång!
    Jag (som också använder min blogg som någon slags dagbok) har faktiskt fått en tryckt hos Blog2Print – just för att ha den i pappersformat om något skulle hända. Trots allt är det många minnen och bilder som finns i ens blogg.
    Tycker också det är trist att kommenterandet har minskat, men har ingen lösning på problemet. Och som du säger, man skriver ju mest för sig själv. Fast det ÄR kul med kommentarer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s