Uncategorized

Semestern 2013 – avsnitt 1

Semestern har hittills varit en ganska rörig historia med klar Galenskaparna-känsla, minus matchande träningsoveraller. På knappt två veckor har vi betat av sex orter och det var – milt uttryckt – too much.

”Man ska ha husvagn – tänk vad man får se:

5 minuter Falsterbo och 5 minuter Koster!
5 minuter Flen och Hjo och 5 minuter Kloster.
5 minuter Örebro och 5 minuter fjäll.
5 minuters rast på ett europavägsmotell…”

Nu har vi förvisso inte varit i varker Falsterbo, Koster eller Kloster. Örebro och Flen (tror jag) har vi kört igenom. Däremot har vi avverkat Nora, Rättvik, Falun, (Uppsala), Katrineholm, Västervik och Gränna… Ingen rast, ingen ro och att sätta upp förtältet har inte varit aktuellt med de korta stopp det blev. Eftersom vädret oftast varit förhållandevis gynnsamt så har det dock gått bra att klara sig utan det.

Här kommer en sammanfattning, mestadels i bilder, och eftersom det ofta sägs att den bästa kameran är den man har med sig så … är det mest ajFån-bilder, men inte bara. Det är som det är, och ett stöd för minnet när vi framåt 2018 börjar fundera på vad vi gjorde på semestern 2013.

På vägen till Dalarna tog vi ett nattstopp i Nora och konstaterade att den lilla staden nog förtjänar mer än en övernattning. En kvällspromenad på gångvägen utmed sjön in mot centrum hann vi i alla fall med.

Sem2013_1

Sen drog vi vidare mot Rättvik och lyckades, mot alla odds, kapa åt oss den (enligt oss) näst bästa platsen på campingen. På en liten kulle där det endast finns två platser, gott om utrymme och relativt lugnt för hundarna som slipper någon som går precis inpå samtidigt som de har full koll. Utsikt över Siljan åt ena hållet är ju inte fel. Tyvärr blåste det en hel del vilket ju märktes extra tydligt på vår lilla kulle.

Det kändes märkligt att vara i Rättvik utan att det fanns någon mamma att hälsa på och utan någon att göra-lista men samtidigt kändes det som något jag ”behövde” göra. Men att bara turista liksom? Vi hälsade förvisso på mamma i minneslunden men efter två övernattningar kände jag mig ganska ”klar”. Då hade jag dock fotat hundar i motljus, maffiga solnedgångar och lite annat. Det är väl för övrigt bara i Rättvik man hittar en gångvägsskylt med figurer iklädda Rättvikströja och Rättviksmössa? Kanske ganska naturligt i och för sig… 🙂

Sem2013_2Sem2013_13Sem2013_16Sem2013_9Sem2013_3

Vi drog vidare till Falun och slog läger hos A och Gino. Där fick vi en fin campingtomt, förvisso utan sjöutsikt men rymlig, lugn och nära till servicehuset. 😉 Där åt vi god mat, husse byggde garagegolv i ett par dagar och jag vallade hundar i det fina naturreservatet som ligger utanför husknuten. Hundarna åt blåbär i mängder. Medan A och husse byggde garagegolvet hann jag även med att trimma Gino. 🙂

Sem2013_15Sem2013_12

Efter tre nätter i Falun bar det iväg igen. Kompassen var ställd på Västervik men den sträckan försökte vi inte ens fixa på en dag. Vi åkte via Uppsala och hälsade på Johanna som är en cybervän sedan många år men som jag inte träffat IRL tidigare. Där anslöt även en borderkompis (Ylva) som bor i närheten. Vi serverades en god lunch och fick prata av oss i ett par timmar. Supertrevligt var det och jag hoppas vi har lite bättre med tid nästa gång.

Vi avverkade några mil till efter det stoppet och inför natten hamnade vi på Djulö Camping utanför Katrineholm. Ett bra val! Så bra att vi blev kvar en natt extra faktiskt. Trevlig camping, lugnt och skönt (utom när det var dans på utedansbanan på lördag kväll). Hundarna fick bada och vi ägnade oss åt att ”bara vara” i en hel dag i det fantastiska vädret.

Sem2013_10Sem2013_5Sem2013_17

På söndagen bar det iaf av mot Västervik som var tänkt att bli slutmålet med ett lite längre stopp. Så blev det inte. Jag hade försökt boka men kom inte fram på telefon och när vi landade visade det sig att vi bara kunde stå där i två nätter. Lysingsbadet (campingplatsen) var väl både bu och bä. Trånga platser och rätt rörigt men … gott om natur med fina promenadvägar utmed havet. Någon sjöutsikt hade vi dock inte.

Första kvällen regnade det faktiskt rätt rejält en stund så då fick det bli filmkväll vilket uppskattades av framför allt Karlssons som fick vila sitt söta huvud på en kudde som omväxling. 🙂

Eftersom det var nära mellan husvagnarna kunde Iza drömma inte bara om resterna av vår frukost utan även om grannarnas frukost. 🙂

Sem2013_4Sem2013_6

Avslutningsvis blev det två nätter i Gränna, på vägen hem liksom. En camping där man kanske borde ha lagt lite mindre krut på kakel, klinker, speglar och fake-marmor i servicehuset och lite mer krut på fungerande duschar och krokar i duschutrymmet? Man hade dessutom lagt mycket krut på staket som gav en viss koncentrationslägerkänsla. Runt servicehuset kunde man nästan misstänka att det var el i staketet och åt ena hållet runt campingen var det halvhögt stängsel med taggtråd längst upp?! Åt andra hållet var det inget staket alls? Kändes aningen ologiskt. Trots att jag bett att få en plats i ”utkanten där man lätt kan komma av och rasta hundar” så hamnade vi i den mest inhägnade delen där det var långt (och omöjligt) att ta sig iväg utanför campingen med nödiga hundar på morgonen. 😦 Gränna bjöd iaf på blå himmel och det är ju en mysig liten stad.

Sem2013_8

På onsdagen blev det en utflykt till Visingsö där jag aldrig varit tidigare. Det var oerhört vackert och eftersom vi hade bilen med oss hann vi avverka hela ön från norr till söder. Jag försökte ta några fina bilder på hundarna i Ekskogen men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. 😉 Glass fick vi iaf, allihop, men Iza tyckte bägarna var lite för små eftersom hon inte kunde få ner hela nosen. 🙂

Sem2013_7Sem2013_14

Igår kom vi hem, mitt på dagen. Igår kväll landade min kusin med make här för en övernattning. Det blev en jättetrevlig kväll även om man var aningen trött. Idag har lägerfixet tagit full fart med diverse inköp och administration och i morgon bär det iväg med husvagnen till lägret och en del pyssel där. En natt till hemma får det dock bli innan vi installerar oss ”permanent” på Kind BK. Iza och husse får vara hemma och passa huset.

3 reaktioner till “Semestern 2013 – avsnitt 1”

  1. Som redan konstaterats, för en gångs skull tyckte vi olika om nåt (Gränna camping). Om du tyckte att där var dåligt med upphängningsmöjligheter i duschen där, så rekommenderas INTE campingen i Kristinehamn där vi hamnade lite oplanerat…

    1. Ska passa mig Bibbi. Förvisso ska jag strax norr om Kristinehamn men det blir inte camping den här gången. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s