Uncategorized

Första karusellen

På clinicen förra veckan demonstrerade Siv Svendsen ”lek-karusellen”. Idag har vi provat själva för första gången, men i en något nedbantad variant. Vi är ju nybörjare liksom. 🙂

130702ATeckning av Annika Öberg. Själv är jag USEL på att anteckna, rita och berätta…

Tanken är att hunden ska skickas till konen alt. till en tasstarget och med utgångspunkt därifrån utföra olika övningar beroende på vad man säger och/eller vart man pekar/dirigerar. Vi körde utan kon/tasstarget men med uppställd hund framför mig ”nos mot näsa”, ruta åt vänster, metallapport åt höger, fjärrskiften på ”punkten” och inkallning från punkten. Det var bara en gång det blev tokfel när han valde den nykastade metallapporten istället för rutan. Han var verkligen tvungen att vara skärpt och lyssna på mig och det tog på den lilla hjärnan.

Efter varje ”moment” toklekte vi med den bästa uppfinningen sedan hjulet (enligt Karlsson).

130629I

Jag har satt fast den i ett långt snöre så att han får jaga efter den och på slutet av träningspasset var han lite mosig i hjärnan och glömde släppa apporten när han jagade efter nätbollen. 😀 Tyvärr går min begränsningar ungefär där för vad jag ens försöker fotografera på egen hand men jag kan rapportera att det såg oerhört komiskt ut med en liten terrier som rusade säkert åtta varv runt mig med en metallapport i schäferstorlek i munnen, hysteriskt jagande bollen och inte kunde förstå varför han inte fick tag på den?! Sen släppte han apporten… 🙂

Avslutningsvis gjorde vi några high five. 🙂

Det känns som om det här är exakt vad vi behöver. Bus, lek och skoj!

En reaktion till “Första karusellen”

  1. Bus, lek och skoj låter absolut som det bästa sättet att träna på. Undra på att man alltid var så usel i skolgympan, inte ville vår stränga gympafröken busa eller skoja med oss. Och inte fick vi ha såna roliga leksaker heller!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s