Uncategorized

Säsongspremiär 1.0

I torsdags begav vi oss, tillsammans med hundar och husvagn mot Halmstad, eller närmare bestämt Tylösand, för säsongens campingpremiär. Anslöt där gjorde även M & T samt Karlssons uppfödare – Karin och Tommie. Det blev en himla trevlig helg med många goda skratt, sköna promenader i fina omgivningar, mat & tjat i förtältet, grillning och rödvinsimpregnering av såväl förtältsmattor som diverse kläder (nej, det var inte jag som spillde). Vädret har varit lite ”mittemellan” men de regnskurar som kommit har vi klarat oss ifrån med blotta förskräckelsen. De andra två familjerna tyckte dock det var himla praktiskt (och skönt) att ha vänner (vi) som inte ramlat i husbilsträsket utan kunde tillhandahålla ett varmt och vindtätt förtält. 😉

I lördags rymde jag och Karlsson till Laholm för årets första lydnadstävling men mer om det kommer i ett eget inlägg.

I övrigt redovisar jag helgen i bilder. Kvalitén varierar eftersom jag ömsom fotat med finkameran och ömsom med ajFånen.

130512F

Hav och folktomma stränder! Inget vi är bortskämda med hemifrån. När jag snubblar över något sånt här är jag alltid fullt beredd att ta mitt pick och pack och flytta till kusten. Men … om man alltid hade tillgång till det skulle det nog inte vara lika exotiskt…

130512H

Mysiga promenadvägar fanns det gott om och denna låg endast 20 meter från husvagnen.

 

130512D

Det räckte tydligen med 16 mil mot sydväst för att våren skulle ha kommit betydligt längre. Vitsippor har vi förvisso även här på hemmaplan men det var mycket annat som var betydligt grönare än hemma.

130512K

 

130512I

Det ser ut som om vattenståndet i Tylöbäcken brukar vara aningen högre?

 

130512J

 

130512L

Iza hängde glatt med på våra expeditioner och är fortfarande lika pigg på att upptäcka nya saker. Trots att hon pga rasad mage innan avfärd fastat i princip hela helgen (majsvälling…) så har hon varit pigg och alert.

130512M

 

130512E

Strandtallarna bjöd på många mystiska växtsätt, bl a detta!

 

130512G

Karlssons favoritposition i förtältet är alltid på axeln på den som sitter i den stol där man har bäst uppsikt över campingen. Vem som sitter på den spelar mindre roll. Här var det T som fick ha den lilla papegojhunden hängande på axeln. 🙂

130512C

En av sällskapets åtta hundar – Åke! Han är även Izas (manlige) groupie. 🙂

130512B

Och när Åke ruskar på sig ser det ut såhär. 🙂

 

130512_1

Jag hörde talas om att någon som kände någon som kände någon sett skyltar om att det var hundförbud på stranden från 1 maj. Vi såg dock inga sådana skyltar och när stranden var i pricip folktom sent på eftermiddagen kunde vi inte låta bli. Sand, snäckskal och hav är inte direkt något Karlsson är van vid men efter en första inspektion av underlaget kom han igång ordentligt. 🙂

130512_2

 

130512_3

 

130512_7

Vattnet smakade lite konstigt?

 

130512_5

 

130512_6

Och när man stod där som bäst och funderade på om vattnet var gott eller inte blev man överfallen av det?! Då var det bara att fly för livet. Han hämtade sig dock snabbt och gick både i vattnet igen och drog några race till i sanden.

130512_4

 

 

 

 

 

En reaktion till “Säsongspremiär 1.0”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s