Uncategorized

Tulpanexperiment

För några veckor sedan beställde jag äntligen en ringblixt (enklare och billigare än den här, men principen är densamma). Jag har inte hunnit testa den men ikväll blev det av. En bra anledning var att jag äntligen fått tag på mina favorittulpaner. Det har i princip stått tulpaner på bordet sen nyår men de flesta har varit rätt tråkiga och blommar över alldeles för fort. Men nu så… 🙂

130311AMan kan fota många på en gång…

130311D…eller en i taget.

130311CEn i taget, en gång till.

130311BEller så kan man välja en som är två på samma stjälk, eller t o m tre faktiskt.
Missa inte ”valpen” i nederkant. 🙂

Det krävs nog en del testande och experimenterade innan jag blir helt nöjd, och så skulle man förstås ha ett riktigt macroobjektiv och inte försöka fuska med 18-135 mm. Närgränsen för att få skärpa är egentligen aningen för lång för att ljuset ska bli optimalt. Nåja, den där ringblixten känns dock som en kul pryl. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s