Uncategorized

JCS – reprisen!

Det var faktiskt lika bra den här gången, om inte bättre?

I fredags drog jag och L till Stockholm igen för att beskåda Jesus Christ Superstar, för andra gången. Lite knäppt låter det kanske men det är utan konkurrens det bästa jag sett på en scen så varför inte?

Ett par roller var besatta med nya artister och det var kanske inte helt lyckat, men jag antar att man inte haft något val. Gunilla Backman som Maria Magdalena – njae? Röst – javisst, men utseendet och åldern kändes inte riktigt rätt. Morgan Alling saknades i rollen som Herodes men det är trots allt bara ett nummer så det gick att leva med.

De viktigaste var dock kvar; Patrik Martinsson som Judas (till höger) och Ola Salo som Jesus. Favoriten hela vägen är utan tvekan Patrik Martinsson! Vilken utstrålning, inlevelse, utlevelse, röst och … utseende. 😉 Det finns väl ett skäl till att han spelar rollen för fjärde-femte gången, i olika uppsättningar.

Den här gången satt vi på rad fyra (istället för 18) och det tillförde oenkligen en ny dimension. Ansiktsuttryck, svett, tårar, spott och detaljer som man inte uppfattar från längre bak i salongen.

Skivan, från Malmöuppsättningen, har ju gått varm i bilen ända sedan i våras och texterna till åtminstone första akten kan jag nu utantill. Här och där hade man bytt ut någon textrad men det gick att leva med, det också.

Det är nog tur att det är en bit till huvudstaden annars hade jag troligen ruinerat mig på biljetter. Men det finns vissa planer på att se den en tredje gång, till våren. Det vore helt klart värt resan. 🙂

I övrigt har vi ätit och druckit gott, shoppat lite och haft allmänt trevligt. T o m SJ har skött sig hyfsat. Vi bodde på hotell Malmen, ca 50 meter från Göta Lejon, och det var ju smidigt. Ett fräscht ”designhotell” med spännande väggdekor i rummet.

Söder, som jag inte var på särskilt mycket när jag bodde i Stockholm, är ju en mysig stadsdel med ett intensivt folkliv, på gott och ont. Ont när man ska sova och gott när man är vaken. 😉

Några fler bilder från ”applådtacket” och en länk till den officella lilla reklamvideon kommer här!

 

Lärjungar av årgång 2012.

2 reaktioner till “JCS – reprisen!”

  1. Bodde på hotell Malmen i samband med en jobb-kurs för några år sedan, med en helt fantastisk vägg fast med lite annat motiv… 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s