Uncategorized

Rapport från en alldeles för kort långhelg…

Mycket bloggat blir det inte nu för tiden, det blir det ju inte… Alldeles för mycket annat som pockar på uppmärksamhet och då blir bloggen nedprioriterad och det känns ju faktiskt som … en helt riktigt prioritering. 🙂

Hur som helst så tillbringade vi den nyss lidna långhelgen i Malmö. Eftersom Elfsborg mycket lägligt skulle spela bortamatch mot Malmö i torsdags var jag inte sen att hänga på när husse föreslog en utflykt till Skåne. Jag älskar Skåne medan han är något mer dämpad i sin iver över själva landskapet, men en fotbollsmatch kan få honom att mjukna. Det var ju också ett lysande tillfälle att testa husvagnen i ”skarpt läge” för första gången. Således drog vi mot Skåne och Malmö Camping i torsdags morse.

Torsdag eftermiddag kväll tillbringades hos Karlssons uppfödare. ”Pojkarna” (utom Karlsson) åkte på fotboll och jag och hundarna stannade hemma hos de två- och fyrbenta flickorna och roade oss.

Karlsson roade sig bland annat med att kolla utsikten från bordet, med gammelmattes goda minne (och hjälp).

På bordet trivdes han…

…och där blev han kvar en stund. 🙂

Karlsson busade även loss med kusin (eller nå’t) Yla som är i lite mer lagom storlek för lossbusande än storasyster. 🙂 Bilden är tagen med ajFånen genom fönstret. Ja någon var ju tvungen att kolla så att Iza inte rev inredningen i uterummet av pur avundsjuka.

Iza och Karlsson fick också busa runt i den hermetiskt tillslutna trädgården. Izas (jakthund, remember?) min när hon insåg att hon var lös och kunde jaga lillebror var … obeskrivlig. 🙂 Hon skuttade runt som en kalv, eller nåja – ko, på grönbete. Det hela blev dock lite väl häftigt stundtals och höll på att ta en ände med förskräckelse. Hon halkade omkull rätt elakt ett par gånger innan jag lyckades få stopp på spektaklet.

Nöjda hundar efter ett race.

Det syntes inget direkt men efter en stund tyckte jag mig se en viss hälta… 😦 När vi kom tillbaks till husvagnen på kvällen och hon legat still en stund var hon jättehalt på vänster bak, och när jag tog ut henne på sista kisserundan var liksom hela hunden halt. Det gick inte att avgöra var det satt men hon gick riktigt illa och jag tänkte … ryggen. 😦 Det blev inte mycket sovet för mig den natten där jag låg och målade upp diverse skräckscenarier om vad som felades henne kombinerat med att jag förbannade mig själv som släppt dem lösa ihop… En lång konvalescens på en så pass gammal hund innebär ju ofta slutet eftersom de tappar så mycket muskulatur och kondition under tiden.

På fredag morgon vågade jag knappt öppna ögonen och titta på henne… Men när jag väl gjorde det så var det en pigg, glad och ohalt hund jag såg?! Mirakel sker tydligen? En viss stelhet kunde man se men det kunde lika gärna vara träningsvärk. Snacka om att jag (och husse) andades ut!

Istället för att våndas över halt hund bar det alltså iväg mot Flyinge för den planerade träningsdejten med ”bloggkompisarna” Anki och Bitte. Bitte träffade jag som hastigast på bruks-SM förra året men Anki hade jag aldrig träffat IRL.

Det blev en mycket trevlig dag med träning, mat, fika, mer träning och fotografering. 🙂 Att solen sken på oss, utan att det var jättevarm, gjorde inte saken sämre. Vi avslutade dagen med att bli kommenderade igenom lydnadsklass III och som grädde på moset fick vi till lite framåtsändandeträning med grupp! Det är inte varje dag minsann. 🙂 Även om gruppen bara bestod av två personer så var det ungefär 200% fler än vanligt. 😉

Dagens inblandade hundar var:

”Beardisen” aka Cocosbollen (Beardisen vill vara anonym på nätet enligt matte så det får så förbli.)

”Briarden” (vill också vara anonym på nätet)

…som ville bli fotad i närbild!

Kanel aka ”Lappen”

Och sist (och minst) Lennart Å. Karlsson. Foton på honom tagna av Anki Thorell.

Tack för en himla trevlig dag Anki och Bitte. Fler bilder kommer på annat ställe, lite mer privat, bara jag hinner…

Dagen i Flyinge avslutades med ett hastigt besök hos Karlssons halvbror med familj som visade sig bo typ ett kvarter bort, räknat i stadsmått. Hoppas jag har mer tid på mig nästa gång Annette för det gick fort den här gången.

Under dagen hade K och T (Karlsson uppfödare) lyckats få husse att rucka på en av sina benhårda principer – att INTE åka över Öresundsbron. Löften om billig whisky och billig öl på andra sidan sundet kan få den hårdaste princip att falla. 🙂 Husse hade alltså varit väl omhändertagen under dagen.

På kvällen gjorde vi inte så många knop men en promenad ner mot sundet (campingen ligger precis intill) hann/orkade vi i alla fall med.

Häftiga träd i massor, men vad ÄR det?

Närmare en bild på husse än såhär, här i bloggen, lär ni inte komma, så kolla noga. 😉


Lördagen ägnades åt sightseeing i Skanör/Falsterbo tillsammans med K och T. Skanör/Falsterbo visade sig, lite förvånande, lida av akut brist på restauranger, åtminstone om man inte var villig att betala 220:- för en fisksoppa till lunch. Det var vi inte. Lite föda fick vi i alla fall i magen och sen blev det hundpromenad med alla fem djuren på strandängarna (heter det så?) utanför Falsterbo.

På eftermiddagen såg det ut så här i förtältet:

På kvällen kom K och T för grillning och då var det full fart på djuren igen.

En kanontrevlig kväll och en jätteskön helg som tyvärr var alltför kort. Hade utan problem kunnat stanna någon vecka till och förlustat mig i detta underbara landskap. Åtminstone när solen skiner. 🙂 Och på tal om solen så kom sommarvärmen lagom tills vi skulle packa ihop och åka hem på söndag förmiddag…

Tack alla som gjorde helgen så trevlig! 🙂

Om ni tycker bildkvalitén varierar så är det alldeles korrekt. Bilderna är tagna med fyra olika kameror; ajFån, dvärgkamera, finkamera (med ”fel” objektiv) och Ankis kamera. Vi kanske ska ha gissningstävling om vad som är vad?

Nu är det dags att sätta punkt för det som kan vara det, i centimeter räknat, längsta blogginlägget någonsin? Vi kör tydligen på kvantitet istället för kvalitet i bloggen numera? 😉

7 reaktioner till “Rapport från en alldeles för kort långhelg…”

 1. Mer än så kan man omöjligt hinna på en långhelg. Och hade den varit längre hade hela webben tagit slut, typ. Men det var rasande kul att träffa er och att ha alla era tio tassar på vår appellplan. Vi gör om det!

  1. Ha ha… ja det var väl tur att den tog slut så att jag inte bloggad upp hela internettet. 🙂

   Och ja, det smakade mer! 😉

 2. Jag funderade precis på var du gjorde av hussen medan ni tränade men där fanns det ju en förklaring. Och jisses så mycket ni hann med, vi klarade inte ens hälften av det där. Ska samla mig och blogga lite jag med, tror jag.

 3. Vilka fina bilder. Apporteringsbilden är helt underbar. Där med att sitta/ligga/stjäla på/från bordet känner vi väl igen här också. Ni verkar ha haft en trevlig utflykt.

 4. Nu får jag skriva lite till. Vi uppskattade ert besök väldigt mycket. T såg fram emot att få gå på fotboll med B, som han tycker mycket om. Och jag också. B klarade förlusten med den äran, men du o jag Lotta, vi önskade faktiskt att Elfsborg hade vunnit, det hade varit lite extra bra. Och det är så roligt att träffa dig med iza/Karlsson. Jag blev impad av Yla som inte blev rädd för Iza. Y är annars lite skum på schäfrar, av nån anledning. Iza är ju snäll och det förstod troligen Yla. Ja nu har sommaren varit här sedan ni åkte. Lite taskigt faktiskt mot er. Kan trösta dej med att det blåser som attan och det hade inte husvagnstältet gillat. Nu får ni hade så gott så ses vi snart. Hälsa två o fyrbent fr oss alla. Kramisar fr härliga Skåne.

  1. Ja vi hade det jättetrevligt, som vanligt. 🙂 Det var väl egentligen bara Elfsborgsvinsten som saknades, och möjligen lite bättre lördagsväder.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s