Uncategorized

Så många bilder – så lite skärpa…

Då är snart denna ”obokade” helg till ända. Obokad innebar; ingen planerad hundträning, inga tävlingar och inga som helst resor utanför kommungränsen. Det betydde definitivt inte ”osysselsatt”, inte ens på planeringsstadiet… Den ursprungliga planen var; olja altan och altanräcke. Det satte temperaturen stopp för, tyvärr. Arbets- och torktemperatur minst +10° kunde inte vädergudarna bjuda på. I natt var det till och med frost. Vi har dock hållit oss rejält syssesatta ändå och bl a ägnat oss åt att göra husvagnen utryckningsklar, gjuta fast veckobrevlåda (så att vi ska slippa besvära grannarna med post och tidningar när vi åker bort) och mycket, mycket mer.

I natt provsov jag och hundarna i vagnen! Jag är ju lite petig med sängkomforten (huvudskälet till att vi bytte vagn) och kände att det var läge att testa den tänkta lösningen innan vi ger vi ger oss iväg någonstans. Den tänkta lösningen fungerade utmärkt och jag sov jättegott. Hundarna såg dock, milt uttryckt, förvånade ut när jag igår kväll släckte ljuset i huset och istället för att gå uppför trappan till sovrummet gick – ut?! De fann sig dock snabbt tillrätta och gav nog också husvagnen med beröm godkänt.

Idag tog husse hand om Iza och gick en långpromenad. Jag tog med mig Karlsson och kameran ut i skogen. Först och främst i skogen bakom vårat hus. Den skogen vars dagar är räknade. För en månad sedan fick husse höra av markägaren att den skulle tas ner ”nu”. När ”nu” inträffar är något oklart men jag är ganska säker på att det blir i år… 😦 Det är ju den skogen som är rejält sönderkörd av skogsmaskiner redan men där man med lite fantasi kan kryssa sig fram ändå. En på många sätt ljuvlig skog, även om den inte är stor. (Den halverades redan för ca 10 år sedan.) Perfekt när jag vill gå med Karlsson lös och ha bra överblick. Vem vet – det kanske var vår sista promenad där? I morgon kan skogsmaskinerna stå beredda att kalhugga. 😥

Och när man läser dessa artiklar inser man att man är rätt maktlös… 😦

http://www.dn.se/kultur-noje/sveriges-nya-miljonprogram
http://www.dn.se/kultur-noje/lagen-ar-en-rokrida
http://www.dn.se/kultur-noje/motorsagsmassakern-det-finns-alternativ-men-lagen-kraver-kalhyggen

Att fota rörliga motiv i skog är inte lätt, framför allt inte när mitt ljusstarka, fasta objektiv tydligen drabbats av influensa eller något och inte alls ville samarbeta. Fick sätta på ett annat objektiv och tja, det blev som det blev. Jag vet att det går att ta bilder på vildhund i skog men har inte lyckats lära mig hur man ställer in kameran optimalt. Av närmare 200 bilder blev det inte många kvar. Jo vissa är kvar pga humorfaktor, men skärpan är det både si och så med.

Den här skogen är snart ett kalhygge…

Några bilder fastnade han iaf på, med tendenser till skärpa till och med…

…och rätt många såg ut så här, typ…

Han ser alltid lika ofattbart lycklig ut när han tvingas posera. 🙂

Springa är roligare!

Avslutningsvis – gårdagskvällens spektakulära måne – fotad på frihand…
Tydligen lyste den 30% starkare än normalt och det är jag
benägen att tro på för jösses så ljust det blev!

10 reaktioner till “Så många bilder – så lite skärpa…”

   1. Ha ha… jag HÄR i Sverige nöjer vi oss med nattfrost. Och några mil söderut (Skåne) blommar tydligen rhododendron. Märkligt land vi lever i. Och jag avundas dig INTE! Men det sista kom kanske inte som någon större överraskning?

    1. Nej, och det gjorde ju faktiskt inte snön heller! Inte ens i början av juni blir man ju förvånad av snö även om det definitivt inte händer varje år.

      1. 22 timmars dagsljus den här årstiden hjälper till! Då är den mörka men snöfria hösten betydligt värre…

 1. Hm… möjligheten att ”svara” tog visst slut där? Nåja, 22 timmars dagsljus skulle förmodligen, åtminstone i början, göra mig superstressad? Man kan ju inte gå och lägga sig när det är ljust liksom? Det gör jag ju iofs här också, men att kalla det dagsljus, ens vid midsommar, gör man ju inte.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s