Gröna bollar, hjärncellstilldelning, ormgropar och renoveringsöverraskningar

Till att börja med så hälsar Iza och tackar för alla gratulationerna. 🙂 Födelsedagspresenten tror jag knappt hon hann fatta vad det var innan lillebror snöt den framför näsan på henne. Sen har det varit en viljornas kamp och den … den vinner oftast terriern. Tårta fick hon också men där hann hon nog fatta ännu mindre innan den var borta. Där fanns ju heller ingen möjlighet till rekonstruktion. Den var liksom JÄTTEBORTA! 🙂

Den är så stor och tung så att kamplusten kommer fram lite extra.
Mycket morrande är det när han springer runt och stilar. 🙂

Ofta ser det ut så här. Han tuggar på något annat, men bollen ska han bara HA!

Och snälla Iza får nöja sig med en av de mindre bollarna… Men ibland fintar hon bort honom. 🙂

I söndags var det sökträning igen. Förra söndagen hade vi ju dragit nitlotter i hjärncellslotteriet både jag och terriern. Jag började ju med att glömma både plånbok/körkort och cigaretter hemma, och sen gick det bara utför. Terriern glömde en massa saker, som t ex det lilla han hunnit lära sig i sökets ädla konst. Igår var det dags igen. Jag fick med mig både plånbok och cig, och vi hade båda fått den traditionella söndagstilldelningen av två hjärnceller var. Det blev faktiskt lite skillnad. 🙂 Han har fortfarande inte greppat det där med lösrullarna riktigt. Han vet ju att tanterna har skitroliga pipar och utför gärna någon form av, mycket noggrann, kroppsvisitation innan han tar lösrullen och kommer in med den. Funderar på om jag skulle byta leksaker hos figgarna till något som fortfarande är himla roligt men kanske inte så himla hysteriskt roligt? Ska försöka komma ihåg att ta med mig lite alternativ nästa gång. Om jag får hjärnceller i lotteriet och kommer ihåg det alltså. 😉 F ö var det en otippat skön dag i skogen för att vara mitten på februari och när vi åkte hem var det t o m någon plusgrad!

Idag har det skett någon form av vändning i renoveringen = snickaren har gjort entré! Själva projektet befinner sig fortfarande i någon slags nedåtgående spiral men nu är väggen riven och i morgon inbillar jag mig att det ska vända lite uppåt igen. 🙂 Hur som helst känns det som ett himla bra beslut att göra sig av med väggen. Rummet känns redan helt annorlunda, och bättre!

När väggen var nedriven uppenbarade sig detta i taket:

”Man tager vad man havervar det uppenbarligen någon som sa 1938 när man skulle ha något
som höll sågspånet på plats. 🙂 Oerhört fascinerande att tyget faktiskt finns kvar med tanke på
hur många möss som tassar omkring där upp stundtals? Här ska det upp en limträbalk.

Renoveringen har ju medfört att huset är fullt av fel saker – på fel plats. Bl a så står tresitssoffan numera i hallen! När vi tråcklat den så långt insåg vi att vi inte skulle lyckas tråckla in den i lagården/träningslokalen så där fick den bli kvar. Idag insåg Karlsson att det faktiskt finns ett fönster med utsikt där också. Och inte vilken utsikt som helst. Utsikt mot grannkattens hus! (Observera den gröna bollen… 😉 )

Sista veckan har djuren även lyckats åstadkomma ett par ormgropar av sällan skådat slag. Vem som kommit först vid respektive tillfälle råder det väl ingen tvekan om?

I morse insåg jag att om man sätter 15 tulpaner i en rätt trång vas så får det inte plats så mycket vatten och därför bör man fylla på rätt ofta. När man inte gör det så tackar buketten för sig. Plötsligt och utan återvändo! Den är icke mer och därför blir det lite silveröverdragna snöbärsbuskar istället – precis när solen smög fram bakom skogen i morse.

Då blev det ännu ett totalt ostrukturerat måndagsinlägg här. Jag hoppas det inte är en ny tradition?

10 reaktioner på ”Gröna bollar, hjärncellstilldelning, ormgropar och renoveringsöverraskningar

  1. Jamen alltså, bolltjuv eller ej; Karlsson, han är ju så himla söt att man blir rent fnollrig. Även om jag ju tycker att han kan låta Iza ha bollen emellanåt i alla fall.

    • Numera är det faktiskt inte jätteofta de ligger så, men när de gör det så är det frestande att ta fram kameran för det värmer verkligen i hjärtat att se dem. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s