Uncategorized

Kantarellmätta vänner ska man vara rädd om!

Bland det bästa som finns är de där kompisarna som vet var kantarellerna bor men redan har plockat så mycket att de varken orkar rensa eller äta mer. Har man då tur kan man få sig en guidad tur i kantarellskogen där man själv får plocka det som dyker upp. Igår eftermiddag ägnade vi oss åt det. 🙂 Skörden blev väl inte direkt gigantisk (någon annan hade hunnit före 👿 ) men ca 3 liter med välväxta svamar blev det nog, och det är ungefär nio gånger så mycket som jag hittat i skogarna här hemma på … 20 år. Man tackar och bockar! 🙂

Ett spår blev det också. Inte långt men med konkurrens av Grappa, som gick kopplad efter oss i spåret. Dock luktade Grappa rätt gott tyckte K. Nylöpt (och nyparad) som hon är, så ibland blev han lite splittrad, men däremellan var fokus och tempo bra. Pinnleken var tyvärr ingen större succé den här gången heller, men vi jobbar på det.

Idag har jag tröstshoppat lite efter jobbet. Ett stopp på Hööks resulterade i ny pyjamas till Karlsson och en ny bädd. Bädden är väl huvudsakligen tänkt till schäfertanten men vi får väl se hur det blir.

Pyjamasen är tänkt till de gånger när han måste ligga i bilen och det inte är jättejättekallt. När det är det har han ju den hemsydda pyjamasen av dubbel, tjock fleece. Detta är enkel fleece för lite … eh … mediumkallt väder. Inte världens bästa passform, och kardborrebandet på sidan tyder väl på att det är gjort för hundar med lite mer bröstomfång, men so what… För 89 pengar kan man inte få allt. 🙂

Fluffig säng, i storlek XL. 🙂

Ikväll har vi tränat lydnad (och busat en hel del) på BK hemma. Vår appellplan är numera omgärdad av en häck. En havrehäck! (För det är väl havre?) Är man terrier så ger det definitivt intryck av en rätt ogenomtränglig massa. Undrar just när man skördar havre om man är bonde? Hur som helst var han duktig på de moment vi körde och gjorde sitt jobb som lyckopiller, vilket är rätt välbehövligt för tillfället. En av anledningarna (och den mest banala, egentligen) är att jag idag fick mitt andra pm där jag i praktiken är bortlottad (reservplats långt ner på listan)… Detta innebär ett höstfacit, så här långt, på 100% ”bortlottning” om det inte sker underverk… 😦

8 reaktioner till “Kantarellmätta vänner ska man vara rädd om!”

  1. Vilken rackarns tjusig pyjamas Karlsson har fått! Vågar inte visa den för Huliganen för då kommer han bums att propsa på en egen, likadan.

  2. September (eller tom oktober) har jag för mig är havredags… Här nere kanske det är lite tidigare iofs.

    Då får vi hoppas att du kommer ihåg var kantarellerna bor till nästa år!

    Lycka till med kommande anmälningar.

  3. Visst är det havre, och den måste nog mogna lite till dvs bli något gulare. Här nere börjar det nog bli dags för skörd snart tror jag…

    1. Nej tyvärr finns inget sådant system… Det är något som ständigt diskuteras men ingen har hittills kommit på en praktisk och genomförbar lösning. Förra hösten t ex kom jag med på (nästan) allt jag anmälde till och kompisen som anmälde till ungefär samma tävlingar blev (nästan) alltid bortlottad. Hittills har vi ju haft en sagolik tur vid lottningarna och väldigt sällan drabbats av bortlottning men det känns som om ”baksmällan” kommer nu. Och då är vi ändå inte i elitklass än. Där är det ännu svårare att komma med… 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s