Uncategorized

Inspirationsresa

I höst ska det renoveras! Först och främst vardagsrum, men det ska även göras några punktinsatser (bl a nytt kakel) i köket och lite annat. Därför gav jag mig igår ut på en inspirationsresa bland byggfirmor, kakel- och golvbutiker.

Kakel – relativt plättlätt, tror jag. Var ganska på det klara med vad jag ville ha, och hittade det efter 60 sekunder i första butiken. Sen får vi se om husse vill samma, men jag tror inte han har så mycket synpunkter faktiskt.

Golv – skitsvårt! Jag vet att jag vill ha ek, men där någonstans började det köra ihop sig. Valmöjligheterna är – oändliga! Bara för att nämna några…

 • 9 eller 14 mm?
 • Ljust, mellan eller mörkt?
 • Lack, matt lack eller oljat?
 • Pyttelite kvistar, lite mer kvistar eller mycket kvistar?
 • 2-stav, 3-stav eller ”plank”?

De understrukna alternativen är det som känns mest troligt just nu, men det hinner nog ändra sig flera gånger innan det verkligen är dags.

Ja puh… kvällen tillbringades på altanen i ljuvligt väder (inte jättevarmt men vindstilla) med en ljuslykta och golvkatalogerna. Samt en husse, ett par hundar och lite vin.

Under inspirationsresan hann jag även inhandla solstol, i favoritfärgen. 🙂 Superskön, verkligen. Karlsson verkade också tycka att den var OK.

För övrigt ägnades gårdagen till stor del åt aktiv förnekelse av eventuella förkylningssymptom och det funkade bra så länge jag var vaken. När jag gick och la mig, och slappnade av, sket det sig… Klockan 01 vaknade jag med igentäppta luftrör och feber! Jäkla husse! Som vanligt är det han som smittar mig. Jag kan inte ens minnas när jag var den i familjen som släpade hem en förkylning som spillde över på honom?! Extremt dålig timing med tanke på lägret som börjar i helgen… 😦 Men skam den som ger sig…

I tisdags fick Karlsson ett spår för första gången sedan tävlingen i Gislaved, i slutet på maj… Först var det ju foten som stökade till det, i en dryg månad, men sen vet jag inte riktigt vad jag ska skylla på? Nåja, med tanke på det långa uppehållet skötte han sig faktiskt jättefint. Lite strul på upptaget, men sen spårade han faktiskt kanonfint. Det var ju tänkt som en uppvärmning inför lägret, men som sagt… hur mycket spårat det blir där vete sjutton med tanke på hur jag mår just nu?

Avslutningsvis en bild jag hittade i kameran, som togs innan semestern.

Jag tror aldrig vi haft så mycket harar här tidigare, även om bilden bara visar en enda? Här om kvällen kändes det som om det växte upp harungar ur gruset på infarten…?

11 reaktioner till “Inspirationsresa”

 1. Vill också ha en ny solstol, men maken vägrar och hänvisar till de 4-5 jag redan har. 😉

  Här ska det också renoveras i höst/vinter är det tänkt. Fast, det tänkte vi förra året också och då sket det sig. m h t makens jobb. Men skam den som ger sig! 😉
  Här blir det dock fokus på kök. Själva köket är utrett och klart (vad gäller luckor etc) – problemet är kakel, som jag är fullständigt ambivalent inför.
  När det gäller dina val av golv hade jag nog gått på 14, mellan, pyttelite kvistar, oljat och plank. 😉

  1. Jag hade ingen solstol innan, och frågade inte husse, jag bara köpte. 🙂

   Oljat är snyggare, men … kräver mer underhåll, och DET är inte min bästa gren…

   1. Men det där med mer underhåll är också en sanning med modifikation, tror jag. Jag har lärt mig att lackat visserligen klarar sig längre, men när det väl är slitet måste hela golvet slipas och lackas om. Ett oljat behöver visserligen oljas då och då för att hålla sig fint, men där kan man göra punktinsatser på slitna ställen vid behov.

    Å andra sidan tycker jag att jag hört ett par stycken som tröttnat på att olja och lackat till slut ändå. Så jag vet inte…

 2. Fin solstol! Vill oxå ha en sån men den verkar för stor för min lilla balkong, 🙄
  Fin lyckta oxå! 😀
  Har förstått att det är stor skillnad på golv och golv. Har man hund ska man inte bara köpa golv utan ett bra golv som tål lite mera.
  Krya på dig!

  1. Jodå, jag vet att det är skillnad på golv och golv. Men vårt hyfsat budgetinspirerade Tarkettgolv har hållit förvånansvärt bra för hundarna, i 18 år. Det är andra saker som satt sina spår. Men den här gången ska det satsas på kvalitet, om än inte de som kostar 1000:- kvadraten. Någon måtta får det vara… 😉

 3. Undrar lite över prioriteringarna när ljuslyktan får vara med på bild och ingen av övriga aktörer? Vinet hade varit lämpligt som lägeruppladdning…

  Golv: 14 mm (bara för att fyrtum inte var med bland alternativen); mellan (eller möjligen lerfärgat, lack, lagom med kvistar och plank.

 4. Hej!

  Jag har en idé om du vill få hjälp med renovering. Jag jobbar på ett byggforum. Hör av dig till mig på mejl så berättar jag mer.

  Vänliga hälsningar
  Helgi

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s