På begäran… :)

I en kommentar till förra inlägget påstår sig MrArboc se fram emot min avhandling om vitlökspressar. 🙂 För att slippa städa kylskåpet (åtminstone just nu) så kommer avhandlingen här.

Jag kan konstatera att det finns väldigt många dåliga vitlökspressar, och en bra. Åtminstone av de jag har provat, och de är några stycken. *host* Är man jättestark i händer och fingrar kan man säkert hitta andra som fungerar helt OK, men saknar man råstyrkan så är nog detta den ultimata vitlökspressen. Hävstångseffekt is da shit!

Recensionen från NYT såg jag först nu, och den var inget som påverkade mig vid köpet. 🙂 Det enda negativa jag kan säga är väl att det blir lite för mycket vitlök ”kvar” i pressen, men det är ju bara att ta tre klyftor istället för två, typ. Sen är den lite pillig att få ren, men det kan jag leva med. Mycket gedigen konstruktion och tål maskindisk.  (När jag skrev den där sista meningen kändes det nästan inte som om jag har semester?!) 😉

Inköptes i vintras för ca 200 pengar (om jag minns rätt) på Cervera*.

Måste jag städa kylskåpet nu?

* OBS! Inköpt IRL, inte på nätet. 😉 Men finns även där, t ex här.

4 reaktioner på ”På begäran… :)

  1. Vi har en hyfsat ny från Ikea som faktiskt är både bra, diskmaskintålig och lättrengjord! 😉 fast lite mer styrka i händerna behöver man nog ha än med din….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s