Besök 101!

Då har Iza varit på besök 101 (etthundraett) på Blå Stjärnan! Det låter ”imponerande” men då ska man veta att varje gång hon frisksimmar räknas som ett besök, och det kanske är runt 60 gånger nu? Kastreringen med komplikationer föranledde ett stort antal återbesök, och så har hon opererat bort ett antal aterom, skadat tassarna ett par gånger, opererat tonsillerna (efter ett antal undersökningar med påföljande antibiotikakurer som inte hjälpte). Så var det den misstänkta juvertumören i vintras och provtagningarna i samband med att jag tyckte att hon drack mycket vatten och njurvärdena var lite knas men rättade till sig. De flesta operationer har också föranlett minst ett återbesök för stygnborttagning…

Som tur var fick vi en av våra ”simfröknar” som sköterska idag så jag kunde koncentrera mig på henne och slapp kommunicera med veterinären i någon större omfattning, vilket nog var tur. Veterinären kunde hur som helst inte hitta något under huden när hon klämde och kände. Hon såg det lilla såret som jag också hittat men där och då reagerade inte Iza nämnvärt. Åtminstone inte mer än den traditionella schäfer-klagovisan. Hon kan vara väldigt pratsam när hon sätter den sidan till. 🙂 Det togs även en röntgenplåt för säkerhets skull, under visst rabalder. Hon var ju vaken och då är hon inte direkt den stillsamma typen. Jag frågade ”simfröken” om hon var säker på att hon ville röntga en vaken Iza och det var hon. Hon känner ju Iza ganska väl och visste ungefär vad hon gav sig in på. Efter visst mekande fick vi till det och resultatet blev en fin plåt utan rörelseoskärpa. Inget kunde upptäckas där heller, men om det skulle vara en träflisa syns den ju inte på röntgen.

Nåväl, nu får vi avvakta och hålla koll så får vi se hur det utvecklas.

6 reaktioner på ”Besök 101!

 1. Nämen usch, det där låter ju ungefär som Tincas hälsostatistik! 😉 Eller ska man säga veterinärbesökstatistik? 😛 Hoppas det löser sig på bästa sätt med tassen, inte lätt att hålla henne stilla heller kan jag tänka mig.

  Hoppas ni får en skön helg! Kramar från Jönköping

 2. Hur firades besök nummer 100 är ju min ”stora” fråga… 😉

  Hoppas det löser sig och att det var nåt sånt där ”tillfälligt skumt”, som man brukar säga när man inte har en j*la aning om vad det var, men som läker utan större åthävor (läs: veterinärkostnader).

  Här la sig inte snön ett dugg, tack och lov! Men halt som i en pigvagina är det likt förbannat och har jag några vinterdäck på? Näpp! Undrar just om min make är särskilt mån om mig… 😉

  Och du – var glad för att du bor på landet. Just i exakt detta ögonblick ringer utklädda godistiggare på dörren för 12:e gången. 😦 Det enda roliga är nog att det är de som blir rädda – hundarna låter som vilddjur – och inte vi! 😀

  Ha det gott.

 3. Agnetha; Ja hujeda då. 😉 Besök nummer 100 firades med ett plums i bassängen för en dryg vecka sedan, men då hade vi ingen aning om att det var just besök nr 100. Och helt riskfritt är det inte för godistiggare bara för att man bor på landet. Det finns grannpojkar (tvillingar) som börjar komma upp i rätt ålder, men hoppas dom håller sig lugna i år för något godis har jag INTE!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s