Silkesvantar på?

Nu verkar det som om Telia fått på sig silkesvantarna på allvar. I morse ringde jag min ”kompis” igen, och berättade om den bristande funktionaliteten på mitt ”lagade” bredband. Han frågade då hur telefonen fungerar? Och faktum är att sedan några dagar tillbaks har det stundtals sprakat och knastrat alldeles förskräckligt i luren, vilket jag berättade. Detta problem uppstod dock åtskilligt mycket senare än bredbandsstrulet. Det har dock överskuggats av det andra, mer akuta, problemet och jag har inte riktigt orkat bry mig.

Hur som helst la han in en reklamation på det ”lagade” bredbandet och lovade att det ska vara OK till fredag kväll. F*n tro’t…? När jag ”hotade” med att ringa honom på måndag igen meddelade han mig att han då har semester men han fixade så att deras ”duktigaste handläggare” ska ringa mig på måndag och kolla!

Och inte nog med det… Under lunchpromenaden ringer mobilen; Hej det var xxx från Relacom. Du har tydligen problem med din telefon?

Ooops, utan att jag ens gjort en formell felanmälan?! Man ska tydligen inte sluta förundras? Han hade inte hittat något fel då, men nu sprakar det inte längre.

Sista dagarna har jag dock fått vatten på min kvarn ang TV via bredbandet. Det ska man INTE ha när man bor som vi gör. Det ironiska var att i förrgår kom det en stor braskande reklamförsändelse till husse där Telia erbjöd TV via bredbandet! Behöver jag säga att den åkte i soporna? Det är nog illa när datorn inte funkar, men ska man inte ens kunna titta på TV då? Ja menar, detta kunde lika gärna ha hänt i november när TV-tittande är betydligt mer aktuellt än nu. Och husse hade nog varit måttligt imponerad över att se fotbolls-EM i 30-sekundersintervaller.

Dock har tekniken varit hyfsat med mig idag trots allt. Det mesta av jobbet, som kräver uppkoppling mot servern, är faktiskt gjort. Även om det kostat ett antal inloggningar pga ”automatisk” utloggning. Dessutom har jag, med andan i halsen, lyckats betala räkningarna med bara ett ”tekniskt avbrott”…

4 reaktioner på ”Silkesvantar på?

  1. Nu var det ju tydligen strömavbrott i Basel igår, så om jag förstått saken rätt var det i princip bara åskådarna på plats som fick se delar av matchen… 😉

    Vi har ju tv via bredbandet och jag har tänkt tanken – vad händer ”om”… Nu är ju våra kablar ”markburna” så de blåser ju inte ner i alla fall. Och det var skönt att bli av med parabolen.

  2. Vi hade TV via bredbandet hos Telia innan och jag är inte särskilt imponerad. Det funkade superbra ända tills man skulle använda telefonen. Då låste sig TV-bilden och kom inte tillbaka förrän en stund efter telefonsamtalets slut. Tacka vet jag boxer! Har inte strulat hittills i alla fall.

  3. Boxen från Boxer betyder, där vi bor, ändå att man måste ha en ”vanlig” antenn. Och det har vi ingen. Eftersom vi bor i skuggan av ”båda” de NV-skånska åsarna så är det tydligen lite knivigt med mottagningen här.

    Vi har faktiskt inte haft några större bekymmer varken med att ringa eller surfa samtidigt som vi tittar på TV, jag var skeptisk när vi hoppade på detta men så här långt har det faktiskt fungerat över förväntan, och det är ju inklusive hela vintern. Om man nu kan kalla det vinter, det vi hade i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s