Uncategorized

Ju mer jag tränar desto sämre läser jag?!

Jag började fundera på mina första rallystarter och jämföra med nutid och kom fram till … rubriken!

När jag plötsligt fick för mig att prova rally med Karlsson gick det fort. Fick impulsen på en tisdag och efteranmälde till tävling på hemmaklubben på söndagen. Vi tränade in ”sitt framför” och högeringång under veckan, det var det den lilla bruks- och lydnadshunden inte redan hade på repertoaren. Hur svårt kunde det vara – bara att läsa innantill liksom?! Rallyskyltar hade jag bara sett i periferin och jag hade aldrig satt min fot på en rallybana före domargenomgången. Vi lämnade banan med 88 poäng! Sen tog det ett bra tag till nästa start, dels pga bortlottningar men främst för att söket var prio 1. Rally tränade vi lite med vänstertassen när vi hade tid över och vi tränade aldrig banor. Resterande två tävlingar till titeln hade vi 76 resp. 99 p.

Fortsättningklassen klarade vi av på fyra tävlingar; 81-66-92-87. Fortfarande utan att träna på banor eller skyltar och avancerad klass löste vi på samma sätt men det tog ett gäng tävlingar. Titeln fixade vi i sista sekunden, på annandag jul året innan poänggränsen för kvalificerande resultat höjdes till 80.

Med Maro började jag träna på riktigt efter att vi gick och blev klubbmästare efter två rundor med 94 resp 99 p, nästan helt utan träning och helt utan banor. RLD N gick hyfsat smärtfritt men sen gick det inte lika enkelt. Det skyller jag till stor del på hans extrema doftintresse och allt det medfört i form av irritation, frustration och osäkerhet.

Men med Maro har jag sedan tränat förhållandevis mycket banor och det är inte många gånger jag tar mig igenom utan att läsa fel någonstans. Nu är det förvisso ofta banor för avancerad och mästarklass men ändå?!

På de två officiella starterna med Ki har jag ”läst fel” en gång…

Jag vet inte om jag kan skylla på att Karlsson är liten och att jag därmed hade lite mer betänketid mellan skyltarna? Eller kanske det tillkom ett antal skyltar i regelrevideringen som är väldigt lätta att förväxla? Kan det vara så att jag har insett att rally inte är så enkelt som jag trodde inför Karlssons första start och att min hjärna börjat slå kullerbyttor när jag insett exakt hur komplicerat det kan vara? Jag har faktiskt ingen aning … 🙈😆

Det jag däremot vet är att jag har Ki-abstinens! Nu har jag inte träffat henne och tränat på nästan två veckor, av olika skäl, men den här veckan hoppas jag att vi får till en date. ❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s