Uncategorized

2017 – summeringen

När det är årets sista dag kanske jag bör försöka mig på en sammanfattning, mest för min egen skull. Vissa år har den här resumén varit väldigt genomarbetad men så blir det inte i år. Varken tiden eller kraften finns just nu men ett litet ”hopaplock” ska jag nog kunna få till.

Hundarna
Maro
I januari genomförde vi chokladtomtens officiella tävlingsdebut. Vi startade i startklass (ganska logiskt?) på en inomhustävling i Ulricehamn och trots några missar räckte poängen till uppflyttning.

I april var det dags för appellen. Första försöket lyckades inte, främst pga av att han vägrade lämna mottagaren på budföringen! Nåja, han hade varken fått boll eller godis så det kanske inte var så konstigt. Dumstrut på matte men eftersom problemet varit det omvända (vägra gå till mottagaren) var det nog inte så märkligt att jag missat den lilla detaljen.

Efter en veckas intensivträning av budföring gjorde vi ett nytt försök och då gick det bättre både i spåret och på budföringen och poängen räckte till uppflyttning med god marginal. 🙂

170408A

I juni debuterade vi i lydnadsklass 1 och … bröt i tredje momentet. Någon som varit på planen innan oss luktade uppenbarligen extremt gott och Maro låste fullständigt i luktfläckar. Besvikelsen var rätt stor för momenten i sig borde inte ha varit några problem.

I augusti gjorde vi ett nytt försök. Det gick betydligt bättre men poängen räckte inte riktigt ända fram pga en trist nolla men i september satte vi det. Uppflytt och delad klassvinst. 🙂

Helgen efter var det dags för lägre klass och tro’t eller ej men den lilla virrpannan kutade runt spåret med mig på släp och bärgade dessutom alla apporter. Lydnaden lämnade väl en del övrigt att önska men med de nya reglerna räckte det till uppflytt ändå, utan både platsliggning (som vi avstod) och budföring (som vi också avstod). 😀

I juni var vi på lydnadsläger hos Jenny Wibäck, i juli var det Kindsläger i vanlig ordning och under hösten hann vi med ytterligare en lydnadskurs.

Han har även vänstervarvat en gång, tillsammans med min kompis Veronica som är duktig på att visa hund. Det gjorde de så bra att det blev excellen, ck och BIR. Då saknades bruksmeriten för cert men nästa gång är han kvalificerad för det.

På det stora hela har han utvecklats riktigt fint under året. Hans spårmotivation har blivit extremt mycket bättre och även hans fokus på lydnaden. Jag litar på honom på ett helt annat sätt och han bryr sig mindre och mindre om vad som händer runt omkring, på både träning och tävling.

Nu dröjer det tills vi äntrar en tävlingsplan igen. Vi har några riktiga nötter att knäcka först. De har förvandlats till nötter eftersom jag liksom inte tagit tag i träningen ordentligt, av olika orsaker. Det är t ex uppletandet, vittringsapporteringen och framåtsändandet. Men om matte skärper till sig kanske det kan bli starter framåt hösten…

Ja just det… han har varit på simskola hos H också, i våras. Hon lyckades inte få honom att simma den här gången heller men har har åtminstone blivit mindre skeptisk till att bli blöt om tassarna. 😀

170522K

Karlsson
Den lilla pensionärsterriern är pigg som en unghund men blir ju tyvärr lite satt på undantag när min tid inte räcker till, och utan tävlingsmål saknas även min motivation.
Vi snubblade runt en rallybana i mästarklass i våras med 55 poäng vilket får anses klart godkänt med tanke på den nästan obefintliga träningen och att vi snubblade bort 19 poäng i frestelsen (!). Det är ytterst tveksamt om vi gör något mer försök men nu har vi i alla fall startat i högsta klassen i en gren, äntligen. Det blev inte spår, inte sök och inte lydnad. Att det skulle bli i rally var ju tämligen otippat i början av karriären (fanns den grenen ens då?) men så blev det.

170414D

Under hösten genomgick han en munsanering (och blev två tänder fattigare). Efter det blev han ännu piggare. Det är ju eländigt att hundar inte visar tydligare att de har ont…? Men nu är han fräsch som en nyponros igen och rullar på sitt 12:e år.

Semestern
I år drog vi för första gången iväg utanför landets gränser med hundar och husvagn.
Närmare två veckor i Danmark satt fint och största delen tillbringade vi på nordvästra Jylland med husvagnen uppställd vid Klim Strand . Vi hade helt ok väder. Inte särskilt varmt men ganska mycket sol (och vind).

Ett par kortare turer, till Björkängs Camping, har det också blivit. Älska havet!


Kultur
Som vanligt har det blivit en del evenemang av skiftande slag.
Skifs & Körberg
Hedvig and the angry inch
Brynolf & Ljung
Hair
Les Misérable
Champions of rock… och kanske något jag har glömt.

Hem & jobb
På den fronten har det varit lugnt. Inga renoveringsprojekt och en ”normal” arbetsbelastning, utan en massa övertid.

På det stora hela ett riktigt bra år, utan skador på både folk och fä och med vissa (om än blygsamma) framgångar på tävlingsbanorna. 😀

Därmed ”stänger” vi det här året och önskar er alla ett…GottNyttAr2018_webb

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s