Terrierlogik (och annan logik)

I tisdags var det dags för andra tillfället som rallyprojektekipage. Den här gången inomhus, tack och lov, eftersom vintern inte vill släppa taget.

Något vi haft problem med i högerhandlingen är att komma igång igen efter halter. Dvs jag har kommit igång men det lilla terrierdjuret har stått/suttit/legat kvar och inte alls förstått vad han förväntas göra när jag travar iväg. Eller rättare sagt har han nog trott att han gjort rätt. Nu är det möjligt att vi kommit på varför.

Han är ju sedan valpben drillad i att följa med om jag startar med vänster ben (som är närmast honom när han är på vänster sida) efter en halt. Startar jag med höger innebär det, tillsammans med kommando, att han ska vara kvar där han är. När vi började med högerhandlingen kändes det ju logiskt att börja med höger ben när han skulle följa med. Det ben som är närmast djuret alltså. Vår instruktör, eller blivande instruktör om man ska vara noga, var helt överens med mig – det var logiskt.

Nu verkar det som om terriern tyckte det var en dålig logik. 😛

När jag testade att börja med vänster ben (kombinerat med kommando), trots hund på höger sida så lossnade det, tror jag. Det funkade i alla fall där och då. Har inte hunnit testa efteråt men hyser ändå ett hopp om att det kan vara lösningen. Man kan ju liksom inte ändra på något så ”basic” efter 10 år om man har att göra med en terrier. Ett vänsterben är liksom alltid ett vänsterben. 😀

160310B
I helgen hade vi sista kurstillfället med Game On Puppy. Dessa fyra helger har gjort att de mörka månaderna faktiskt gått ganska fort. Att kursa en hel helg varannan månad har verkligen passat oss. 🙂 Den här gången låg fokus på störningsträning och kedjor. I synnerhet det första är välbehövligt för chokladtomten. Detta var nog bland det konstigaste han upplevt (tyckte han iaf just då) och det tog ett par försök innan han insåg att han faktiskt skulle ligga kvar. 😛

160310C

För övrigt håller vintern oss i ett järngrepp. 40 cm snö mätte jag upp hemma på gräsmattan här om dagen! Sen kom det lite till… 😦 Med ett par plusgrader på dagarna och ett gäng minusgrader nattetid (som det varit nu ett tag) känns det som om snön kommer ligga till midsommar men det blir kanske inte så, i år heller.

Vissa av oss tar dock saken i egna tassar och försöker gräva fram våren. Det går sådär, men han försöker i alla fall, det får man ge honom.

Nu håller vi tummarna för att vädergudarna tar i med hårdhandskarna för jag längtar mig sjuk efter barmark, spårträning och lydnadsträning utomhus!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s