Han är här nu!

Vår lååånga tripp med husvagnen är över och jag återkommer till den, men det viktigaste som hänt den här sommaren är att vi nu har hämtat hem lille Maro (som i Marodör?).

I måndags hämtade vi honom utanför Rättvik och fick med oss hans syster som fripassagerare. En och en halv vecka innan fick jag besked om att det skulle bli den lilla ”gröna” hanen (brun färg men med grönt valphalsband) som charmade mig vid mitt besök helgen efter midsommar. Min känsla blev ju inte sämre när jag fick höra att det var favoriten av hanarna när Fia, Vickulas kennel och tikens uppfödare, gjorde valptest. Så kan det gå när man får ta det som blir över. 😉

Namnfrågan har varit ett ständigt ämne för funderingar under semestern och många förslag har kommit via Facebook men slutligen fastnade vi för Maro. I stamtavlan heter han Amaroo, ja till och med A-Amaroo, så det kändes rätt. 🙂

Resan hem, 49 mil, gick över förväntan och strax efter hemkomsten kom tikens nya ägare och hämtade upp henne.

Familjens nya lilla stjärna verkar ha funnit sig väl tillrätta.

140731I 140731H
Karlsson är fortfarande skeptisk och förhåller sig en smula avvaktande men Maro tröttnar inte på att flirta med honom, på diverse mer eller mindre lyckade sätt. Nu har Karlsson dock börjat förstå att det åtminstone är något man kan hänga i andra änden av kampleksakerna och då tror jag att han smälter en smula. 🙂 Se filmen i slutet av det här inlägget.

Maro är ingen jättetuff hund och det ville jag inte ha heller. Lite försiktigt skulle man nog kunna säga, framför allt jämfört med galningen Iza, men det gör inte ett dugg. Jag tvivlar inte alls på att det blir bra i slutänden om han får ta saker i sin egen takt. Inomhus, eller ute på tomten, har han dock inga hämningar så det tar sig säkert för övrigt också.

Han är lyhörd och mån om att hålla sig i närheten när man är ute. Lite väl mycket i närheten av mina fötter så det gäller att hålla koll. Nu börjar han även förstå vad han heter. Tänk vad några minuters hjärntvätt med pyttesmå godisbitar kan göra. 😉 Han verkar fatta snabbt vad som lönar sig. Tyvärr har han ett stort intresse för homestyling. Hittills är han mest intresserad av att homestyla våra köksbordsben och stolsben. Det sker en gradvis valpanpassning av hemmet som inte alls är sig likt från tiden innan semestern…

Föremålsintresset är stort och alla prylar är roliga, mer eller mindre. Oftast mer. Åtminstone en stund. Han verkar också pigg på att komma tillbaks med sakerna och DET är ju en ny upplevelse för mig, om det nu håller i sig. Det har ju inte varit någon framträdande egenskap hos varken Iza eller Karlsson, och framför allt inte hos den sistnämnda.

Rumsren? Näe… men det har skett förvånansvärt få olyckor inomhus, typ en om dagen. Det handlar mest om att husse och matte ska vara vakna och se signalerna för oftast visar han när han vill gå ut så det känns inte som om det är särskilt långt borta. 🙂

Spänningen är stor. Vad ska det bli av den lilla brunråttan? Jag ska försöka undvika att det blir ett litet brunt paket fyllt med prestationsångest åt matte i alla fall. Vi får väl se hur det går?

Igår hade vi en fotosejour med finkameran på gräsmattan. På vissa av bilderna ser han ju nästan ut som en riktig hund. 😀

Nu vaknar han nog snart så jag hinner inte skriva så mycket mer men jag får säkert anledning att återkomma i ämnet. 😉 Semestertrippen? Den får jag återkomma till, en annan dag.

140731B

140731AStora grejor är bra grejor!

140731CNästan som en riktig kelpie. 🙂

140731D

140731EHan är inte jättevacker hela tiden. 🙂

140731F

140731G

Avslutningsvis filmen, som får mig att undra om jag verkligen beställde en kamphund? 😉

10 reaktioner på ”Han är här nu!

  1. Åh Lotta, så roligt!! Nu har du, Karlsson och lilla Maro en härlig tid framför er! Håll prestationsångesten stången och följ magkänslan så kommer detta att bli hur bra som helst, det känner jag på mig!!

  2. Där har du faktiskt fel, han är visst vacker hela tiden! I alla fall om man gillar små marodörer med huligantakter (som det verkar) och det gör jag. Grattis!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s