Uncategorized

Summertour 2012 – första stopp Karlskrona.

Dagen efter tävlingen (i förra inlägget) kopplade vi på husvagnen på bilen och styrde mot Karlskrona och Dragsö Camping som är belägen ”mitt i stan”, på en alldeles egen ö men har broförbindelse med fastlandet. Där hade vi bokat en plats som visade sig vara nästan idealisk, om man bortser från avsaknaden av kvällssol.

Under dagarna i Karlskrona hade jag uppenbarligen kramp i avtryckarfingret för det blev inte mycket fotat, tyvärr.

Vi hade i alla fall havs- och stadsutsikt från förtältet.

Husse har en kompis som är bosatt strax utanför stan och en del tid tillbringades tillsammans med honom.

En dag var vi till exempel på sightseeing i Kristianopel. En alldeles bedårande liten by med det enda jag lyckades knäppa kort på var Karlsson uppsatt på en sten utanför ”ringmuren”…

…och två glassätande hundar.

En dag tillbringade vi i stan där jag lyckades ta en bild på en – byggnad…

…och några söta ”matroser” på rad utanför Åhléns! Trodde knappt det fanns sådana längre?

En dag hade vi planer på att ge oss ut på en båttur i skärgården och vi hade lagt upp en lämplig rutt som skulle ge oss två timmar i hamnen på Sturkö innan vi åkte tillbaka.

Som tur var ändrade vi oss och tog bilen, bland annat för att vi har en husse som blir sjösjuk när han ser en båt på TV. Och för att vi har två hundar som aldrig åkt båt. Jag kände att lite väl mycket ansvar skulle komma att hamna på mina axlar.

Med facit i hand var det ett klokt beslut. Hamnen på Sturkö visade sig nämligen inte ens innehålla så mycket som en glasskiosk och än mindre en trevlig lunchrestaurang. En brygga och några skamfilade fritidsbåtar var vad som fanns.

Sista kvällen tillbringade vi hos Olga och hennes husse.

Under dagarna i Karlskrona försökte jag stundtals övertyga terriern om att det fanns alternativa platser (till min axel) för att se ut ur förtältet, t ex trappan till vagnen.

Men det gick han tyvärr inte på. 🙂

Väderfacit Karlskrona – några lätta regndroppar som hann dunsta innan de nådde marken, någon halvmulen dag men hyfsad temperatur ändå och på det stora hela helt OK.

På torsdagen rev vi baslägret och drog vidare.

Fortsättning följer…

2 reaktioner till “Summertour 2012 – första stopp Karlskrona.”

  1. Haha, en liten del av den vackra byggnaden fick du med iaf! Karlskrona är en fin stad… Min bror bor där, mamma bodde där tills för två år sen då hon flyttade till Karlshamn istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s