Trollhättan tur & retur!

Har man villiga träningskompisar i Trollhättan så kostar det tre timmar och 20 mil på (mestadels) asfalterade kostigar. Men nu har vi i alla fall landat efter en trevlig och nyttig dag på Trollhättans BK tillsammans med Agnetha och en del annat folk. Agnetha hade haft vänligheten att ragga upp den tåliga flaten Olga med matte för att agera ”statist” på vår platsliggning, tillsammans med hennes egen Bucks.

Eftersom platsliggningen var huvudsyftet med resan, och tävlingar i regel börjar med detta moment, så startade även vi i den änden. Första passet blev 10 minuter och han låg så pass bra att jag aldrig behövde ta till den riktiga basrösten. Han pysslade lite med den personliga hygienen en kort stund, och tittade sig omkring en hel del, men inga tendenser till att resa sig. Och tyst var han också! Lite senare körde vi ytterligare en platsliggning på fem minuter. Då låg han och tittade sig omkring ännu mer, men när han tittade bort backade jag några steg, nästan varje gång, och till sist tror jag han insåg att det var bäst att hålla lite koll på den virriga matten som inte kunde stå still… 🙂

Jag och Agnetha körde sedan igenom lägreklass-lydnaden med våra respektive hundar och tävlingsmässig kommendering. På det stora hela skötte sig Karlsson jättebra. Problemet är väl krypet där det fortfarande krävs lite för mycket hjälp för att komma igång. Och för att hålla igång hela vägen. Bara att jobba vidare på det. Men själva krypet var det som vanligt inget större fel på.

Ett uppletande körde vi också, med två korridorer. Det var ju länge sedan nu och visst märktes det att han var ringrostig. Det krävdes synretning i båda korridorerna för att han skulle erinra sig vad det gick ut på. Note to self: kör uppletande oftare än en gång varannan månad!!!

Iza fick ett agilitypass bara på skoj, och roligt hade hon. Både när hon var med mig och när hon inspekterade resten av den inhägnade planen. 🙂 Agnetha fotade febrilt (och bra) med min kamera, och höll på att få en schäfer rakt i linsen några gånger. 🙂

Allt som allt höll vi på i fem timmar, inkl. en del fika och prat. Tiden går fort när man har roligt. Himla synd att det är så långt emellan, och så dålig väg. Det är ju inget äventyr man ger sig iväg på en gång i veckan direkt.

Här kommer bilder från dagen. Karlsson har inte fastnat på en enda bild i min kamera, men kanske i Agnethas? Vi får se vad som dyker upp senare.

7 reaktioner på ”Trollhättan tur & retur!

 1. Tack för en jättetrevlig dag!!! Det här måste vi göra om – snart. Synd att det är så j*kla långt till Borås – på så j*kla usla vägar…

  Men du jisses vilken bra kamera du har! Jag menar, sådana bra bilder med en sån usel fotograf… 😀 Antar att du fått jobba en del i Photoshop. 😉

  Vad gäller K:s ”bedrifter” i uppletanderutan, så tror jag att han tyckte att vi skulle vallat HELA rutan och inte bara ett par korridorer. Och gör vi så dumt, mätt med Karlsson-mått, så får vi skylla oss själva. 😀

  Tack än en gång! Och jag ska snart se vad jag kan vaska fram ur min kamera; jag FÖRSÖKTE i alla fall få med K på bild vid uppletet *hehe*

  Ha en trevlig fortsättning på helgen!

 2. Vilken toppendag ni verkar ha haft ! Guldvärt med bra träningshjälp och härligt umgänge. Du är alltid välkommen hit om du vill testa platsliggning i Gnesta 🙂 Såg att du har samma väst som jag 🙂 Härliga bilder på fröken Iza i slalomtagen 😉 Ha en skön hussefrikväll med ”a lot of Gorgonzola” 😀

 3. Agnetha; Photoshop (i mina händer) kan inte åstadkomma underverk. Det krävs ett bra grundmaterial. 🙂 Och tack själv!

  Eva-Lena; platsliggning i Gnesta låter iofs intressant, men det är tyvärr i längsta laget t o m för mig. 😉 Tack för erbjudandet iaf.

 4. Asta; hojta du till när du ska till klubben. I morgon (måndag) är det dock tveksamt om jag hinner dit tyvärr.

  Ingrid; kan trösta dig med att både jag och Agnetha också bor helt fel. 90 minuter för 10 mil alltså…?! Till dig tar det ungefär 120 minuter för 20 mil…

 5. Har ni vägarna till Skåne så får du hojta till så kan vi väl arrangera en platsliggning på lämplig plan… Vi har både fotbollsplaner och brukshundklubbar i närområdet. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s