En utflykt helt emot mina principer!

Idag har jag varit på det stora möbelvaruhuset som börjar på I och slutar på EA. Det är egentligen helt emot mina principer att åka dit en söndag. En gråregnig söndag. En gråregnig söndag när det är lönehelg! Sådant utsätter man sig bara inte för. Basta!

Det var födelsedagspresenter till mamma (hon har inte dator så det är riskfritt att skriva ut det här) som stod på inköpslistan, och de måste alltså inhandlas innan avresan på fredag. Den ursprungliga tanken var att åka dit en eftermiddag (några timmars kompledigt) i veckan men när jag började lägga veckopusslet för de sista dagarna innan semestern fattades det några bitar (=timmar) så jag fick handla rakt mot mot min självbevarelsedrift. Det blev tidig (nåja) avfärd så att jag skulle kunna hänga på låset när de öppnade. Kl 09.57 slog jag av motorn på parkeringen utanför sagda varuhus och kl 10.57 var varorna inhandlade, betalda och inpackade i bilen. Och då hade jag ändå tagit det väldigt lugnt för att vänta ut att klockan skulle slå 11.00 och grannen Huveröds skulle slå upp sina portar. Det hela gick alltså fantastiskt smärtfritt och trängseln var icke existerande. Må hända det faktum att det finns ytterligare ett likadant varuhus i Göteborg spelar in?

Besöket på Huveröds stillade lite av shoppingbehovet som inte tillfredställdes igår. Två latexpipar, en massiv mindre boll och lite annat smått och gott fanns med i påsen hem till lillebrors stora förtjusning. Ytterligare ett par inköp passade jag på att klara av i detta köpcenter också, när jag ändå var där och det var folktomt och gott om parkeringar, så sparade jag in en utflykt här i stan som förmodligen varit betydligt mer påfrestande rent psykiskt.

************

På eftermiddagen har Karlsson fått ett rejält spår och jag kan glatt konstatera att han gör fina framsteg. Det som är roligast är att motivationen ökar så markant från gång till gång. Idag tjöt han rakt ut när jag satte på mig midjeväskan och DET är ett gott tecken. 🙂 När vi klarat av vår godis- och vattenritual vid apporterna så drar han oftast iväg helt självmant numera. Det är inte så länge sedan han liksom tappade tråden efter varje apport och det krävdes både tid och pepping för att komma iväg igen. Dagens första svårighet bestod i att första apporten låg i spetsen på en spetsvinkel. Den här gången jobbade han ända ut i spetsen och fick apporten men sen tog det ett tag innan han letat sig tillbaks till andra benet på vinkeln. Men han löste det själv, utan någon påverkan från mig, mer än att jag stod still och väntade. Dessutom fick han en loop som han fixade sååå snyggt och skogspinne som jag plockade upp under tiden jag la spåret och bara hade i handen en liten stund innan jag la ut den. Den lyckades han inte lokalisera men det kan jag förlåta honom för. I övrigt plockade han alla pinnar (8 st) och pipar (3 st). Och det var inte tätt mellan föremålen så med andra ord var spåret ganska långt.

Jag hade passerat ganska många skogsmaskindiken som bestod av enbart hård lera, om än lite blöt på ytan. Ibland hade jag följt diket en bit för att sedan vika av, och ibland hade jag gått rakt över. De gånger jag följt diket en bit fick han lite problem, men löste det fint också, bara han fick tid på sig. Man nästan hör hur poletterna rasslar ner… 🙂 Om man tänker på hur hans spår såg ut på lägret förra sommaren så tycker jag att han gjort ganska stora framsteg. Vad instruktören tycker lär vi aldrig få veta eftersom vi tyvärr inte ska vara i hans grupp på lägret, men jag tror han skulle vara åtminstone ganska nöjd.

************

OBS! Du har väl inte missat inlägget ”Omplacering sökes” lite längre ned?

En reaktion på ”En utflykt helt emot mina principer!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s