Färdigställt!

Eller snarare – färdigUTställt. Nu är den karriären över för gott. OK, jag kanske ställer honom på någon inofficiell rasspecial, typ Årets Border, om vi ändå råkar vara där, men SKK:s kassa ska jag inte stödja med några fler anmälningsavgifter.

Domaren var som sagt från Uruguay, och riktigt vilka konsekvenser detta skulle få kunde ingen ana. Uppenbart är att han inte gått den lektionen på domarutbildningen där de fick lära sig att dela ut blåa band (2:a pris) men däremot närvarat flera gånger på den lektionen där de fick lära sig hur man delar ut rosa kort och rosa band (ck). Trots det räckte inte de rosa banden och korten till Karlsson, men ett rött band fick vi i alla fall med oss. Men en slät 1:a i ett sammanhang där 11 av 15 hanar får CK? Nä, det känns onekligen mer som en 2:a. Och någon linje i hur ck:na delades ut lyckades jag inte heller hitta. Hundarna var långa, korta, höga, låga, kortbenta, långbenta, tjocka, smala…

Kritiken blev iaf så här:

Very good in type. Excellent head & expression. Should have more ribcage. A little weak on the rear.

Domare: Nallem Jorge, Uruguay.

Den andra meningen i kritiken värmer dock gott. Jag tycker verkligen att han har ett underbart uttryck, och det är ju roligt när även domaren ser det. Men med gott samvete kan jag nu lägga ner utställandet. Nu är han ställd även i öppen klass officiellt. Det finns så mycket annat roligare (och viktigare) vi kan lägga tid och pengar på.

Husse följde faktiskt med frivilligt som kennelpojke idag, och han har inte klagat en enda gång, men då fick han sitta i den bekväma stolen också :-). Å andra sidan protesterade han inte när jag ville åka hem heller.

Shoppingen var ganska begränsad i år. Det var inte många försäljare som hade riktiga hundprylar att sälja. Det mesta var ”drafs” typ porslinshundar, smycken, t-shirts, godis osv. Lite pengar lyckades jag ändå göra av med hos Häromi. Två nya fällar, några pipleksaker och några ”tjurmuskler” som var uppdelade i mindre bitar.

Resten av dagen har ägnats åt först en rejäl promenad på tu man hand med Iza och därefter en aktivitetspromenad med Karlsson. Piparna jag köpte idag visade sig vara en riktig succé. Jätteroliga, men inte så roliga att man inte kunde lämna tillbaks dom till matte. De klassiska latex-piparna kommer han inte gärna tillbaks med, men de här apporterade han in med snygga avlämnanden, som värsta labben (dock med lite avdrag för tugg). . 😉 Har lagt in en beställning på fler sådana. Det finns ju folk som ska dit i morgon också.

10 reaktioner på ”Färdigställt!

 1. År du säker på att det var en riktig domare? Ruben kommer förmodligen inte heller sätta sin tass på någon utställning mer, han är nog inte ledsen för det.
  Tycker dessutom dom tar svinigt betalt för ett plastband!
  Satsa du på riktiga tävlingar.

 2. Grattis till ditt första pris, även om ett ck hade suttit fint.
  Tråkigt att shoppingen inte var så bra i år, vi som hade tänkt shoppa loss. Men ett bra brukskoppel och en korna borde vi vill hitta 😉

 3. Hmm det där med hur domare dömmer är en STOR gåta…..
  Från att ha fått cert på lördagen till att få en slät etta söndagen fick jag en gån gpå min kära Unni. Hopplöst !!!
  Fast du vet ju redan attd u har världens gulligaste Karlsson, och jag håller med !!!
  Ha det gott !
  Kram Pia

 4. hehe, låter som mig det där, jag menar mitt resonnemang runt utställningar.
  Tja, roligare saker finns det faktiskt att lägga pengarna på (latexpipisar ex.vis)
  Pussa Karlsson (jojo excellent head, visste vi ju!)

 5. ja utställning är utställning varken mer eller mindre men brukar åtminstonde vara socialt och alltids träffar man någon man känner eller kommer hem med något nyinköpt och fullständigt värdelöst 😉

  Hur får man med sig husse som kennelpoje då ? vad lockar man med ? 😉

 6. Shanie; vet inte hur jag gjorde egentligen? Kan ha varit det att jag hämtade honom i stan när han varit på krogen i fredags kväll? Eller också var det den sköna stolen? Eller möjligheten att köpa lakritsremmar? Jag var själv förvånad över insatsen, och det uteblivna gnället. Det kanske var löftet om att detta skulle vara sista gången om vi inte fick CK som gjorde att han offrade sig?

 7. Ja Hampus prenumererade ju på blå band när jag ställde ut honom – folket vid springerringen trodde nog jag var galen den gången jag jublade över en slät etta…

 8. 11 CK, ja vad skall man säga…?! Han borde delat med sig till vår norske domare. Han hade inte lärt sig att dela ut några CK alls. Kanske din domare var i vår ring och stal alla… Tycker dock att Karlsson definitivt var värd ett CK.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s