För- och nackdelar

Det finns både för- och nackdelar med att bo högt över havet. De enda fördelarna jag kommer på just nu är:

 • När SMHI varnar för höga flöden behöver vi inte bry oss.
 • På vintern, när det är minusgrader, har vi ofta lite varmare här uppe

Nackdelarna är desto fler:

 • Blåser nästan alltid
 • Snöar ofta här när det regnar på normalhöjd
 • Svårigheter att ta sig hem ibland på vintertid
 • Svalare än inne i stan på sommarhalvåret
 • Våren kommer ungefär två veckor senare än på normalhöjd

Och så den ”värsta”, som jag blev påmind om idag. Om man ska gå en riktig långpromenad så är det alltid uppför på hemvägen!

Idag gick vi en promenad som tog 2 timmar och 20 minuter. Husse brukar gå denna vända med Iza 3-4 gånger om året när han är på ”stridshumör” men jag har inte gått den på flera år. 1-1,5 timme kan man harva runt utan att behöva lämna ”platån” där vi bor, men ska man gå längre blir konsekvensen ovanstående. Först går man ner, ner, lite upp, ner, ner, lite upp, ner, ner…. Så kommer man till ”vändpunkten”, där det trots allt är mer än halva vägen kvar, och då går det i princip bara uppför…

Både vi och hundarna är ganska möra nu, och i synnerhet Karlsson tror jag som dessutom var lös i några kilometer och då sprang ungefär dubbla sträckan som vi övriga förflyttade oss. Det blir ju så när man är vallterrier och ska hålla koll på flocken som envisas med att inte hålla sig samlad. 😉

Så här såg han ut efter hemkomsten:

080223a.jpg

Och när jag laddade över den bilden från kameran hittade jag även denna, tagen här om kvällen. Lillebrors favoritposition; på fotpallen med mina ben som huvudkudde. Inte alltid så bekvämt för mig, men han verkar trivas och det är ju huvudsaken. 😉

080223b.jpg

Nu blir det inte mycket mer vettigt gjort idag. Lite matlagning och sen melodifestival, sen orkar vi nog inte så mycket mer.

(Vi överlevde även gårdagen och nattens storm utan strömavbrott?! Kan det vara så att man nu faktiskt grävt ner ledningarna hela vägen till transformatorn, och inte bara i slutet där vi bor?

***********************

Dagens garv: en av mina bloggläsare, som har hängt med i sista veckans ”drama”, har hört av sig och vill ”kopiera” klubbens sida till sin egen klubb. Ja inte själva innehållet förstås, men upplägget. Så den kanske inte är så tokig ändå?

Det värmde lite i hjärtat, eller ganska mycket faktiskt. 😀

5 reaktioner på ”För- och nackdelar

 1. Ah, vilka goa bilder på Karlsson. En sån liten charmknutte han är, både sovandes och i full fläkt som du bjussar på om vartannat här i bloggen.
  Ha en skön kväll i TV-soffan, där lär vi landa också vad det lider och tycka och tänka om festivalbidragen 😉

 2. Skönt att ni fick behålla elen, ni på kullen 😉
  Söt-Karlsson, klart han ska ligga vid dina ben 😀
  Nu ska jag bänka mig framför Melodifestival, husse i huset som haaatar detta har ställt sig vid spisen! Bra va´?

 3. Har just sett festivalen på tv:n och är sååååå ARG! 😦 Hur f*n röstar folk? Gah!!!! Till nästa år tycker jag att bara jag och dem som tycker som jag ska få rösta. Då blir det ingen Christer Sjögren, ingen BWO, ingen j-la opera, men desto mer Rongedal och Patrik Isaksson ;). Ska du vara med i den-enda-juryn-som-kan-rösta-vettigt? 🙂

  Ha det gott på höjden!

 4. Håller med dig Agnetha, jag kan vara med i din jury nästa år. Förstår inte heller vad som tagit åt svenska folket. Förra året tyckte dom som jag, men inte i år. Escobar var ju faktiskt bra också, och kom sist?!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s