Hur man tömmer en korvpåse

Hundarna kan säkert tänka sig flera effektiva (och snabbare) sätt att tömma en korvpåse, dock inte alltid överensstämmande med mattes uppfattning om hur saker och ting ska göras.

Det stormar ute. Och eftersom jag konstaterade att husse inte gjort något alls med hundarna på hela veckan, inte ens en liten kvällskiss, så måste det ju otvivelaktligen vara hans tur (eller otur?) idag? Han fick ta med Iza på en promenad och jag fick i uppgift att aktivera lillebror. Inomhus. Och inte mig emot. 😉 Lillebror har varit hos dagmatte och promenerat idag så lite hjärngympa var nog mer på sin plats.

Vad göra? Jo, nos-target har vi aldrig tränat. Fram med post-it-lapp, klicker och korvpåse. Och ibland blir jag nästan mörkrädd när jag märker vad fort han fattar, den lille. Först höll jag lappen i handen, i lagom höjd, och det tog nog inte fem sekunder förrän han var där med nosen. OK, det kan man ju sätta på nyfikenhets-kontot, men efter 30 sekunder sökte han upp lappen och ”duttade” alldeles av sig själv. Någon gång testade han att apportera och lämna av men fattade snabbt att det inte gav någon utdelning. 🙂 Men han var ganska söt när han satt med en skrynklig, blöt, knallrosa post-it-lapp i munnen.

Därefter flyttade jag lappen till mitt ena knä och gick omkring, baklänges, och K följde efter, vilt ”duttande”. Testade även att sätta den på en kökslucka och han dit och ”dutta”. Allt detta tog ca fem minuter, så vad göra…? Jo, stärkt av min nya platsliggningsfilosofi tänkte jag att jag kanske, trots allt, skulle våga börja med krypet? Jag tillverkade en targetstick av en blompinne och en post-it-lapp och så fick han ”dutta” på den några gånger. Sen placerade jag honom på en av husets två mattor, la honom ner, och så fick han sträcka sig efter targeten. Krävde inte mer än en sträckning på halsen för här gäller det att inte gå för fort fram, men det löste han jättefint. Och sen var korvpåsen tömd. 🙂

Den snabba inlärningsförmågan är ju oftast positiv, men jag vågar knappt tänka på vad snabbt han även lär sig ofog om han får en chans.

Som sagt, det stormar ute. För första gången i vinter varnar även vår digitala väderstation för storm vilket den inte brytt sig om tidigare så det känns onekligen som om detta kanske blir den värsta hittills? Termosarna, vattenflaskorna och hinkarna är fyllda men jag håller ändå tummarna för att vi får behålla strömmen. Ett strömavbrott den här helgen vore inte kul eftersom jag tänkte avsluta arbetet med klubbtidningen, lämna den till tryck i veckan och sen ta mig en rejäl funderare på hur jag gör i fortsättningen?

Tja, hörs jag inte av mer under helgen beror det sannolikt på att vi är strömlösa…

7 reaktioner på ”Hur man tömmer en korvpåse

  1. Vad får du alla träningsideer ifrån? Du har aldrig funderat på att uppträda på cirkus med Karlsson.?
    Här är full storm!! och regn, usch!tänker inte ta ngn kvällsprominix.

  2. Här blåser det utav h-vete! 😮 Och regnar. Och det har det gjort mest hela dan. Dagens spår var de absolut mest blåsiga jag någonsin gått och jag var övertygad om att INGEN av min skulle fixa det. Och hur blev det då? Jo, BÅDA klarade det galant! 😉 Det är det där med de däringa fyrbeningarnas förmåga – den överstiger lätt mattars och hussars fantasi många, många gånger. 😀

    Post-it-kryp? Ja, alla sätt är ju bra utom de dåliga! 😀 😀

    Hoppas ni får en trevlig helg med bibehållen spänning. 😉

  3. Targetsticka till krypet är bra, det körde jag med Simba. OK, nån 10:a på krypet fick han nog aldrig, men nog kröp han! Det man får passa lite är positionen, det är lätt hänt att hålla targeten för långt fram i förhållande till föraren.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s