Pelargoner, tulpaner och spår

Dagen har i huvudsak ägnats åt att göra färdigt klubbtidningen, och nu är den färdig förutom en sista korrekturläsning. Huruvida det blir den sista tidningen jag gör återstår att se?

Jag har även hunnit med att lägga ett spår åt lill-hunden. Och att gå det. Med tanke på vindarna, som måste vara snudd på kuling-styrka, så var det inget vidare snällt påsläpp han fick, på åkern utanför huset, i sned motvind. Han vinglade mer än vanligt på första sträckan men löste det ändå bra. Sen hade jag gjort en ”fuling”. Jag gick över en mur, som vi ofta går över på våra promenader, men istället för att gå rakt fram efter muren hade jag vinklat direkt vänster vilket han hade vissa problem att begripa, men till sist ramlade poletten ner. Sen bar det iväg över ett djuuupt dike och vidare ut i skogen. Det var inget vidare lätt spår men på det stora hela var han duktig, och plockade alla pinnar och pipar. Sista sträckan, fram till slutapporten, gick parallellt med grusvägen, och ca 10 meter ifrån densamma. Och när vi kommer där så uppenbarar sig grannen som var på promenad med sin hund. Det blev lite för mycket för terrierhjärnan som inte haft några störningar i form av folk eller hundar på ett bra tag, och han glömde vad han höll på med. Men efter ett par ”nej, spååår” från matte kom han på bättre tankar och fortsatte fokuserat fram till slutet. Efter det tog vi en bus och lydndspromenad (med mest bus:-) ) och när vi kom hem körde vi lite platsliggningsträning enligt mina nya principer. Använde apporten som externbelöning och det fungerade bra.

Idag har jag också (äntligen) flyttat in pelargonerna från vinterförvaringen. Är dock något skeptisk till deras status (vad tror du Ingrid?). Och trots att de bara fått liiite vatten, 2-3 gånger på hela vintern, så är jorden rejält fuktig? Nåja, nu får de stå i ljuset och värmen på campingbordet ett tag så får vi se vad som händer. Ett par stycken, i mitten av varje låda, verkar dock … extremt döda. Endera dan ska jag även ta tag i sticklingarna som, konstigt nog, ser ganska välmående ut där de står i sovrumsfönstret.

080224a.jpg

Eftersom helgens väder inte inbjudit till utomhusfotografering av hundar så får det bli en ”veckans tulpanbukett” istället. 🙂 Och imorgon lovar SMHI strålande solsken igen, men varför inte? Det är ju måndag och jobba-på-jobbet-dag…

080224b.jpg

Gårdagens schlagerspektakel orkar jag inte ens kommentera… Mer än; vad har det tagit åt svenska folket? Först Christer Sjögren, och nu detta…?

12 reaktioner på ”Pelargoner, tulpaner och spår

 1. Jag har ju vinterförvarat mina pellisar inne i normal rumstemperatur, det gick bra när jag bodde i lägenhet, ska nu endera dagen ta tag i att ”snygga till” dem inför säsongen…?

  Ang schlagerspektaklet så var det väl årets skräll – näst att Carola inte gick vidare direkt… (jag tror att det finns nån gruppering därute med oerhört märklig musiksmak som ringer som galningar)

 2. Åh vilken rubrik – har du också vårkänslor Lotta?
  Idag har jag trimmat Yla vårfin, men jag ville inte lägga ut trimpälsen i trädgården till fåglarna, för då bygger de väl bo också. – Lite tidigt , om det kommer en köldknäpp.

  Hade gött

 3. Duktig K som fortsatte spåra. Just det…Kanske dax att ta i pelargonerna, KUL!

  Vill ha expertråd ang kameraköp…Den ska vara så liten att man med lätthet alltid kan ha den med sig, och såklart med bästa möjliga bildkvalitet? Tips? Nikon D80 hade varit ok men vill kunna ha den med mig jämt och då är nikon för stor.
  Ha en bra arbetsvecka

 4. Oekj då – ett halvt dygn! Men en bloggfri dag vet jag inte om jag går med på, förstås… 😀

  Äh, var du wild och crazy – och skriv FYRA inlägg istället *hahaha*!

  Ha det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s