Gott slut!

”Som man har det på nyårsafton får man ha det hela året!”

Så sa alltid min mamma när jag var liten, och baktanken var väl att jag skulle städa mitt rum. 🙂

Om teorin stämmer så kommer jag under nästa år ha;

1. En gräsmatta utan hundskit (den mockades i morse).

2. Ett, åtminstone fläckvis, välstädat hus.

3. Två nytränade och nöjda hundar.

Och värre kunde det ju vara. 🙂

Hundarna har fått varsitt spår och varsitt lydnadspass idag. Igen?! Iza tittar fortfarande på mig med stora, förundrade ögon, och undrar vad som tagit åt matte. Men hon verkar rätt nöjd.

Karlsson fick ett skogsspår som, som vanligt, blev längre än jag tänkt. Men det brydde han sig inte om utan spårade som en … ja, som en … spårhund! Han bara tassade på i bra fart både uppför, nedför och över bäckar och ris och plockade pinnar och pipar på löpande band. Och vad gör man inte när belöningen består av viltpaté? Även om den serverades utan cumberland-sås. 🙂

Iza fick ett något längre spår. Vid några tillfällen försökte hon blåsa mig genom att byta spår men det gick jag inte på. Men det märks att det var länge sedan vi tränade spår på allvar, och framför allt länge sedan vi tränade spår med förledningar. Skärpning alltså. Men för att träna förledningar behöver man spårkompisar vilket jag för tillfället lider akut brist på. Någon frivillig?
Lydnadspassen för respektive hund såg ut ungefär som igår. Inget revolutionerande där.

Med tanke på det instabila vädret och husses jour så blir det nog till att packa Ramlösan när vi (jag?) beger oss till nyårsfesten. Hundarna får vara hemma och så åker någon av oss hem till dem under kvällen och rastar och matar. Det brukar vara lugnt med fyrverkerierna här och Iza är ju totalt orädd för sån’t och har förmodligen en lugnande inverkan på K om nu han skulle reagera. Det blir ändå stereon på på hög volym, för säkerhets skull. Men jag tror dom kommer sova sig igenom tolvslaget.

Några pretantiösa summeringar av 2007, och planer för 2008 ger jag mig inte på. Utan jag nöjer mig med att tillönska alla läsare ett riktigt GOTT NYTT ÅR!

6 reaktioner på ”Gott slut!

  1. Gott nytt 2008!
    Och nu är vi där igen – det är synd att det är så långt avstånd rent geografiskt för jag anmäler mig gärna som frivillig spårkompis…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s